Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ο Ιατρικός Σύλλογος Λήμνου ζητά ενημέρωση από το νοσοκομείο για το περιστατικό που κατήγγειλε ογκολογικός ασθενής (audio)

the roots web banners 06

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λήμνου ζητά ενημέρωση από το νοσοκομείο για το περιστατικό που κατήγγειλε ογκολογικός ασθενής (audio)
24.09.2019 | 17:52

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λήμνου ζητά ενημέρωση από το νοσοκομείο για το περιστατικό που κατήγγειλε ογκολογικός ασθενής (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Επιστολή στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Λήμνου απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος του νησιού μετά την καταγγελία που είδε χθες, Δευτέρα (23/9), το φως της δημοσιότητας από ασθενή, ο οποίος υποστηρίζει ότι έγινε δέκτης ανάρμοστης συμπεριφοράς από γιατρό του νοσοκομείου.

Ο Ιατρικός Σύλλογος ζητά από το νοσοκομείο ενημέρωση για το περιστατικό, προκειμένου να διαμορφωθεί μια σφαιρική άποψη για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτό έλαβε χώρα.

Αναλυτικά, η επιστολή του συλλόγου έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό τύπο (https://www.iatronet.gr/vima-astheni/koinwnikos-apokleismos/topic/1980/anarmosti-symperifora-se-astheni-sto-geniko-nosokomeio-limno.html) γίναμε γνώστες ενός επεισοδίου μεταξύ ογκολογικού ασθενούς και ιατρού, ο οποίος εργάζεται στο ΓΝ-ΚΥ Λήμνου. Στην εν λόγω ανακοίνωση προχώρησε ο σύλλογος "Άγγιγμα Ζωής", ο οποίος αποτελεί αστική μη κερδοσκοπική εταιρία. Στο δημοσίευμα αυτό αναφέρεται η απρεπής συμπεριφορά συναδέλφου ιατρού απέναντι σε ογκολογικό ασθενή.

Καθώς εκ του νόμου είμαστε επιφορτισμένοι με την εποπτεία της τήρησης των κανόνων της ιατρικής δεοντολογίας, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το συμβάν, προκειμένου να είμαστε σε θέση να εκφράσουμε εμπεριστατωμένη άποψη».

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου κ. Θωμάς Λούκας, μίλησε στην εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου για το εν λόγω περιστατικό, ενώ τόνισε για μια ακόμα φορά τα σοβαρά προβλήματα του νοσοκομείου, τα οποία, όπως εξήγησε, πηγάζουν από την απουσία διοίκησης και τις σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό.

Τέλος, στο πλαίσιο της συνέντευξης, και αναφερόμενος στην «ομάδα πίεσης» που έχει συσταθεί για τη διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα του νοσοκομείου, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου σημείωσε ότι η ομάδα συνεχίζει να υφίσταται, ωστόσο από αυτή έχει αποχωρήσει η Ένωση Ιατρών για λόγους που δεν έχουν γίνει γνωστοί.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Λούκας στον FM 100:

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το