Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ανάρμοστη συμπεριφορά σε ασθενή στο Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου

banner roots

Ανάρμοστη συμπεριφορά σε ασθενή στο Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου
23.09.2019 | 17:26

Ανάρμοστη συμπεριφορά σε ασθενή στο Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Το iatronet.gr δημοσιεύει καταγγελία από τον σύλλογο ”Άγγιγμα Ζωής” για κρούσμα ανάρμοστης συμπεριφοράς σε βάρος ασθενή στο Νοσοκομείο Λήμνου.

Η καταγγελία:

«Ογκολογικός ασθενής και μέλος στο "Άγγιγμα Ζωής", επισκέφθηκε αρχές Σεπτεμβρίου το Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου, προκειμένου να πραγματοποιήσει προγραμματισμένο έλεγχο (τακτικό ραντεβού).

Κατά την διάρκεια της εξέτασης και όχι μόνον, το ύφος, ο τόνος και η συμπεριφορά του αρμόδιου γιατρού ήταν άκρως προσβλητική και απαξιωτική, όπως μας καταγράφει και σας παραθέτουμε, εν είδει ιστορικού, η ασθενής μας ακολούθως:

Ο ογκολόγος που με παρακολουθεί από την Αθήνα, μου σύστησε να κάνω μια εξέταση που αφορά την κατάσταση υγείας μου σε σχέση με τη νόσο μου και η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί στη Λήμνο.

Επικοινώνησα με τον αρμόδιο ιατρό του Νοσοκομείου Λήμνου ο οποίος, προς έκπληξή μου, επιχειρούσε να με προτρέψει να κάνω την εξέταση στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη λέγοντας επί λέξει "Κυρία μου, θέλετε να παίξετε με τη ζωή σας?".

Επίσης με απέτρεπε από το να συμβουλευτώ τον ογκολόγο σχετικά με το αν θα πρέπει να κάνω την εξέταση στη Λήμνο.

Κατόπιν, εγώ ενημέρωσα τον ογκολόγο μου στην Αθήνα, καθώς και άλλους ιατρούς σε Λήμνο και Αθήνα οι οποίοι απόρησαν με τα λεγόμενα του ανωτέρω ιατρού.

Τελικά, παρά τους προβληματισμούς που μου δημιούργησε ο εν λόγω ιατρός, αποφάσισα να κάνω την εξέταση στη Λήμνο. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης ο αρμόδιος ιατρός είχε μια απρεπή και απαξιωτική προς το πρόσωπό μου συμπεριφορά, και αισθανόμουν κυριολεκτικά ότι με απεχθανόταν.

Η γνωμάτευση της εξέτασης εκτιμώ ότι ήταν ελλιπής, συγκρίνοντάς την με αντίστοιχες από άλλα νοσοκομεία. Για αυτό το λόγο αναγκάστηκα να τη στείλω στον ιατρό μου στην Αθήνα.

Η συμπεριφορά του εν λόγω ιατρού του Νοσοκομείου Λήμνου, έχει ως αποτέλεσμα την επιδείνωση της ήδη αγχωτικής κατάστασης στην οποία έχω υποπέσει λόγω της ασθένειάς μου και χωρίς να υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος να μην αναλάβει μια απλή εξέταση.

Νομίζω ότι είναι ευνόητο ότι η κατ’ ελάχιστον ψυχολογική υποστήριξη των ασθενών θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και αυτή είναι η επιθυμία μου για τον εαυτό μου καθώς και για όλους τους ασθενείς.

Καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που δεχόμαστε διαμαρτυρία από ασθενείς για το Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου, θα θέλαμε οι αρμόδιοι φορείς να επιληφθούν άμεσα του θέματος.

Να επισημάνουμε ότι από τον Ιούλιο οι ογκολογικοί ασθενείς στην Λήμνο, βιώνουν έναν Γολγοθά όσον αφορά τις χημειοθεραπείες τους που μέχρι τότε έκαναν στο Νοσοκομείο, καθώς η μοναδική πλέον Παθολόγος που μέχρι τότε τους αναλάμβανε - σύμφωνα με οδηγίες που έδινε ο θεράπων ογκολόγος του εκάστοτε ασθενή, δήλωσε αδυναμία εκτέλεσης των χημειοθεραπειών επικαλούμενη θέματα νομικής κάλυψης.

Τέλη Αυγούστου δόθηκε προσωρινή λύση με την συνεργασία του Νοσοκομείου με δύο (2) εξωτερικούς γιατρούς των οποίων η σύμβαση λήγει τον Σεπτέμβριο. Θεωρούμε αυτονόητο ότι η σύμβαση θα ανανεωθεί αλλά πρωτίστως ευελπιστούμε ότι θα πρέπει σύντομα να δοθεί μια οριστική λύση, καθώς η διαρκής αβεβαιότητα επιβαρύνει ψυχολογικά τους ασθενείς και έχει αρνητικές επιπτώσεις στην αποτελεσματικότητα της θεραπείας τους.

Το "Άγγιγμα Ζωής” θέλει να επισημάνει την απαράδεκτη συμπροφορά του γιατρού, απέναντι στον ασθενή, απέναντι στον άνθρωπο που δοκιμάζεται, απέναντι στις ανάγκες ψυχολογία των ογκολογικών ασθενών, απέναντι στον όρκο τους στον Ιπποκράτη.

Δεν επιθυμούμε να αναφερθούμε σε ονόματα, αλλά απαιτούμε την αρμόζουσα ευγένεια και σεβασμό που αρμόζει σε κάθε ασθενή.

Σεβασμό ως προς τον άνθρωπο, την ευάλωτη θέση του, την υγεία του και την αξιοπρέπειά του, όπως αρμόζει σε όλους τους πολίτες».

 

Πηγή: iatronet.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το