Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΓΕΛ Μούδρου: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 24ης Συνόδου της Βουλής των Εφήβων (photos)

the roots web banners 06

ΓΕΛ Μούδρου: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 24ης Συνόδου της Βουλής των Εφήβων (photos)
06.09.2019 | 13:41

ΓΕΛ Μούδρου: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 24ης Συνόδου της Βουλής των Εφήβων (photos)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Στις εργασίες της 24ης Συνόδου της Βουλής των Εφήβων για το σχολικό έτος 2018-2019, συμμετείχαν το Γενικό Λύκειο Μούδρου Λήμνου και η μαθήτριά του, Νεκταρία Αναστασία Γιαννέλη.

Η έφηβη βουλευτής του σχολείου ταξίδεψε στην Αθήνα για τις εργασίες της Συνόδου, όπου και διέμεινε για πέντε ημέρες (2-6 Σεπτεμβρίου 2019). Κατά τη διάρκεια των εργασιών, συμμετείχε στην ομάδα εργασίας και στα βιωματικά εργαστήρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπου και ανέπτυξε ζητήματα που αφορούν στους πρόσφυγες, στους τοξικομανείς κ.α.

Επίσης, κατά τις ημέρες αυτές, οι έφηβοι βουλευτές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο κτήριο της Βουλής των Ελλήνων, στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος της Βουλής, στο Εθνικό Αρχαιολογικό μουσείο της Αθήνας, να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση της τραγωδίας "Οιδίπους Τύραννος" του Σοφοκλή στο Θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη", καθώς και μουσική εκδήλωση στον προαύλιο χώρο της Βουλής.

Την Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου, στην Ολομέλεια της Βουλής των Εφήβων παρέστη και η εκπαιδευτικός-σύνδεσμος της Βουλής των Εφήβων κ. Θεοδώρα Λυμπέρη ως εκπρόσωπος του Γενικού Λυκείου Μούδρου. Τέλος, η έφηβη βουλευτής συναντήθηκε με τους βουλευτές του Ν. Λέσβου κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, Β΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής και τον κ. Γιάννη Μπουρνούς.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το