Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Στο επίκεντρο αθηναϊκών ΜΜΕ το θέμα χημειοθεραπειών
Λήμνος: Στο επίκεντρο αθηναϊκών ΜΜΕ το θέμα χημειοθεραπειών
19.08.2019 | 13:28

Λήμνος: Στο επίκεντρο αθηναϊκών ΜΜΕ το θέμα χημειοθεραπειών

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Το γύρο του διαδικτύου κάνει σήμερα ρεπορτάζ του skai με τίτλο «Λήμνος: Οι καρκινοπαθείς δεν μπορούν να κάνουν χημειοθεραπείες στο νησί»

Το ρεπορτάζ αναφέρει:

Σημαντικό πρόβλημα έχει ανακύψει στη Λήμνο με τους ογκολογικούς ασθενείς, καθώς δεν μπορούν να κάνουν στο Νοσοκομείο του νησιού τις χημειοθεραπείες τους και τους παραπέμπουν είτε στην Μυτιλήνη (6ώρες ακτοπλοϊκώς) ή στην Αθήνα... Η πρόεδρος της ΜΚΟ Άγγιγμα Ζωής Χριστίνα Νομικού, τονίζει στον ΣΚΑΪ.gr ότι εστάλη επιστολή ασθενών στον υπουργό Υγείας, με την οποία ζητούν την άμεση επίλυση του κρίσιμου για την υγεία τους προβλήματος.

Όπως κατήγγειλε προ μηνός η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων) η ογκολόγος στο Νοσοκομείο Λήμνου βρίσκεται επί μακρόν σε αναρρωτική άδεια λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, αφετέρου την αντικαθιστούσε η παθολόγος για να διευκολύνει την κατάσταση, η οποία ωστόσο δεν είχε αρμοδιότητα για τη χορήγηση χημειοθεραπειών.

Σε σύσκεψη για το θέμα που οργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Λήμνου και το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου στις 18 Ιουλίου παρευρίσκονταν και ογκολογικοί ασθενείς οι οποίοι επισήμαναν την ανάγκη να λαμβάνουν τις θεραπείες τους στο νοσοκομείο, από ογκολόγο, και να μη βιώνουν ανασφάλεια σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα υγείας.

Ο FM 100, επικοινώνησε με το Νοσοκομείο του νησιού από όπου και ενημερωθήκαμε πως, οι χημειοθεραπείες στους ασθενείς πραγματοποιούνται κανονικά. Βέβαια μας επεσήμαναν ότι δεν πραγματοποιούνται από τη μόνιμη ιατρό παθολόγο του νοσοκομείου, αλλά από συμβεβλημένους ιδιώτες ιατρούς, παρόλα αυτά η όλη διαδικασία εκτελείται κανονικά.

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018