Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>«Ένας Τούρκος στο σαλόνι μου»: Το νέο μυθιστόρημα της Ρούλας Σαμαϊλίδου

the roots web banners 06

«Ένας Τούρκος στο σαλόνι μου»: Το νέο μυθιστόρημα της Ρούλας Σαμαϊλίδου
06.07.2019 | 20:50

«Ένας Τούρκος στο σαλόνι μου»: Το νέο μυθιστόρημα της Ρούλας Σαμαϊλίδου

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Με το νέο της μυθιστόρημα με τίτλο «Ένας Τούρκος στο σαλόνι μου» από τις Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη επιστρέφει η αγαπημένη συγγραφέας Ρούλα Σαμαϊλίδου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Θρονιασμένη στην πολυθρόνα της, έσερνε το βλέμμα της διερευνητικά και επίμονα από τον έναν στον άλλον με ύφος ανερμήνευτο. Το σκηνικό δεν άλλαξε και στα επόμενα λεπτά, θαρρείς και είχε κολλήσει η εικόνα σε ταινία κινηματογράφου και σε λίγο θα έπεφτε η ταμπέλα: «ΜΑΣ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ». Ακούγονταν μόνο τα δάχτυλά της να χτυπούν το ένα μετά το άλλο το μπράτσο της πολυθρόνας. Οι επισκέπτες αναδεύτηκαν στις καρέκλες τους αμήχανα. Κοίταξε ο ένας τον άλλον. Έπειτα από λίγο, επιτέλους, εκείνη άνοιξε το στόμα της: «Θα μου πείτε γιατί τόσο ενδιαφέρον για τον Μενέλαο; Ποια είναι η γυναίκα που τον αναζητά, αν υπάρχει βέβαια πραγματικά, και τι σχέση έχετε εσείς; Θέλω την αλήθεια, παρακαλώ, για να έχουμε από δω και πέρα τουλάχιστον μια ειλικρινή συνομιλία». Ψυχρολουσία. Οι ρόλοι ξαφνικά είχαν αλλάξει. Η Σοφία τους είχε στριμώξει.

Ένα μυθιστόρημα που μας ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη και στη Λήμνο της δεκαετίας του ’80, στο Αϊδίνι του ’22. Ένα εύρημα ωθεί τον Τούρκο γιατρό Τζεμάλ Γκιοκτσέν να λύσει τον γρίφο και να μάθει την αλήθεια, γιατί για εκείνον «το παρελθόν καθορίζει το παρόν». Πόσο επηρεάζει τη ζωή μας η κρίση του κόσμου;

Βιογραφικό σημείωμα της συγγραφέως

Η Ρούλα Σαμαϊλίδου γεννήθηκε στη Μύρινα της Λήμνου. Αποφοίτησε από την Αρσάκειο Παιδαγωγική Ακαδημία Αθηνών και στη συνέχεια εργάστηκε σε τράπεζα. Είναι παντρεμένη και έχει δύο κόρες. Τα τελευταία χρόνια ζει στη Σπάρτη. Στο έργο της πραγματεύεται θέματα που έχουν να κάνουν με παλαιότερες εποχές, μεταφέροντας την πλοκή στο γενέθλιο νησί της.

Έως σήμερα έχουν δημοσιευθεί έργα της σε διάφορες εφημερίδες και περιοδικά και έχουν εκδοθεί τα βιβλία της: Χρόνια οργής και Τα κεντημένα γοβάκια από τις Εκδόσεις Ιδιομορφή, Τα παραμύθια της γιαγιάς από τις Εκδόσεις Λογότυπος, καθώς και τα Πέρα από το νησίΗ γειτονιά των ΟνείρωνΤο στίγμα και Άρωμα Ρεζεντάς από τις Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel