Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Κ. Μαδυτινός σε σύλλογο Καμινιωτών: «Δεσμευόμαστε ότι ως δημοτική αρχή θα κάνουμε τις ανάλογες ενέργειες»
Κ. Μαδυτινός σε σύλλογο Καμινιωτών: «Δεσμευόμαστε ότι ως δημοτική αρχή θα κάνουμε τις ανάλογες ενέργειες»
09.05.2019 | 18:42

Κ. Μαδυτινός σε σύλλογο Καμινιωτών: «Δεσμευόμαστε ότι ως δημοτική αρχή θα κάνουμε τις ανάλογες ενέργειες»

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Επιστολή προς τον υποψήφιο δήμαρχο Λήμνου και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστα Μαδυτινό απέστειλε ο Σύλλογος Καμινιωτών Λήμνου «Η Πολιόχνη», γνωστοποιώντας του «τρία καίρια ζητήματα» του χωριού, όπως αναφέρεται, προκειμένου να καταγραφούν οι προτάσεις επίλυσής τους εάν αναδειχθεί ο ίδιος δήμαρχος του νησιού στις επικείμενες εκλογές.

Ο κ. Μαδυτινός στην απάντησή του προς τον σύλλογο δεσμεύτηκε ότι ως δημοτική αρχή, θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διευθετηθούν τα συγκεκριμένα ζητήματα.

Διαβάστε την επιστολή του Συλλόγου Καμινιωτών και την απάντηση του κ. Μαδυτινού:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΜΙΝΙΩΤΩΝ ΛΗΜΝΟΥ «Η ΠΟΛΙΟΧΝΗ»

Υποψήφιε Δήμαρχε κ Μαδυτινέ,

Ενόψει των περιφερειακών εκλογών, το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου των Καμινιωτών Λήμνου <<η Πολιόχνη>> αποφάσισε να σας εκφράσει τρία καίρια ζητήματα που χρήζουν ιδιαίτερης σημασίας για εμάς και τους ανθρώπους του χωριού ώστε να καταγραφούν οι προτάσεις επίλυσής τους και τα σχέδιά σας, εάν εκλεγείτε δήμαρχος του νησιού μας.

Ο Σύλλογος έχει ως σκοπό τη διατήρηση, την ανάπτυξη των στενότερων σχέσεων αγάπης και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών, επομένως την ενοποίηση των κατοίκων του χωριού και των Καμινιωτών που ζουν στην Αθήνα αφού η αγάπη τους για το νησί είναι εύλογη. Η μελέτη, παρακολούθηση και προάσπιση των πάσης φύσεως γενικών ζητημάτων και αναγκών του χωριού είναι μέρος των ''αρμοδιοτήτων'' μας.

Πρώτο θέμα Τοπικές συγκοινωνίες

Τα δρομολόγια των τοπικών συγκοινωνιών εκτός σχολικής περιόδου ανέρχονται σε μόνο 1-2 φορές την εβδομάδα, κάτι το οποίο καθιστά δύσκολη τη μετακίνηση των ανθρώπων χωρίς μεταφορικό μέσο. Το νησί μας είναι ένας ελκυστικός τουριστικός προορισμός του Αιγαίου, στο οποίο οι επισκέπτες του θα πρέπει να μισθώσουν κάποιο μεταφορικό μέσο για να μετακινηθούν στο νησί, αντί να δώσουν κάποιο χαμηλότερο αντίτιμο για τη μετακίνησή τους σε τοπικά μέσα.

Δεύτερο Θέμα Καθαριότητα - Ανακύκλωση

Η συχνότητα συγκομιδής των σκουπιδιών από τους κάδους απορριμμάτων δεν επαρκεί, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι κάδοι απορριμμάτων είναι λιγοστοί στο χωριό και δεν καθαρίζονται επαρκώς ύστερα από το άδειασμά τους. Σύμμεικτα, δεματοποιημένα ή συσσωρευόμενα, τα απορρίμματα απειλούν και δημιουργούν σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία αλλά και κοινωνικές προστριβές. Η ανακύκλωση πρέπει να μπει ενεργά στη ζωή των κατοίκων με τους "μπλε κάδους" και τη σωστή ενημέρωση τους προς όφελος του περιβάλλοντος.

Τρίτο Θέμα Φωτισμός

Ο φωτισμός στις δυο εισόδους του χωριού είναι ελάχιστος με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος ατυχημάτων ακόμα και των κατοίκων του που γνωρίζουν τα ''κατατόπια''. Αδέσποτα ζώα πέφτουν πάνω στα αμάξια και οι οδηγοί δεν τα αντιλαμβάνονται εγκαίρως, ενώ έχει γίνει αντιληπτό τα φώτα να μην ανάβουν τις σωστές ώρες.

Αναμένουμε ευχάριστα τις απαντήσεις σας

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Για ότι χρειαστείτε είμαστε στη διάθεσή σας

Εκ μέρους του Δ/Σ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΜΙΝΙΩΤΩΝ ΛΗΜΝΟΥ

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Συμφωνούμε ότι τα ζητήματα που μας θέσατε για την τοπική συγκοινωνία, την καθαριότητα – ανακύκλωση και το φωτισμό του χωριού χρήζουν αντιμετώπισης και επίλυσης και δεσμευόμαστε ότι ως δημοτική αρχή θα κάνουμε τις ανάλογες ενέργειες.

Από τις συναντήσεις και επαφές που έχουμε με τους κατοίκους του νησιού μας τα τελευταία χρόνια, έχουμε αποκομίσει την εικόνα ότι παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν τα περισσότερα χωριά του νησιού και πραγματικά είναι χρέος κάθε δημοτικής αρχής να σκύψει πάνω στα προβλήματα αυτά και να αναζητήσει λύσεις μαζί με τους κατοίκους των χωριών.

Στο πρόγραμμα της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΛΗΜΝΟΥ που δώσαμε στη δημοσιότητα από τον προηγούμενο μήνα, αναφέρουμε ότι ως δημοτική αρχή θα διεκδικήσουμε:

  • Μόνιμο εργατικό προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας σύμφωνα με τις ανάγκες του νησιού και κόντρα στην αντιλαϊκή νομοθεσία των νόμων ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ που περιορίζουν τις δυνατότητες των Δήμων για μόνιμο προσωπικό με δαπάνες του Κράτους.
  • Αύξηση των κρατικών κονδυλίων σύμφωνα με τις ανάγκες του Δήμου.
  • Πύκνωση της συγκοινωνιακής σύνδεσης της Μύρινας με τα χωριά, για όλες τις ημέρες του έτους.

Έχουμε την πεποίθηση ότι πολλά μπορούμε να καταφέρουμε πιέζοντας την οποιαδήποτε κυβέρνηση με αγωνιστικές διεκδικήσεις και με τη μαζική συμμετοχή σ’ αυτές των κατοίκων του νησιού μας, των σωματείων των εργαζομένων και των συλλόγων όπως είναι και ο δικός σας σύλλογος.

Αυτό έδειξε και η δράση των δημοτικών αρχών στους πέντε Δήμους της χώρας όπου η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ είχε την πλειοψηφία στα δημοτικά συμβούλια (Πάτρα, Χαϊδάρι, Πετρούπολη, Καισαριανή, Ικαρία).

Μύρινα 9-5-2019

Ο υποψήφιος Δήμαρχος

Μαδυτινός Κωνσταντίνος

 

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018