Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΛΑ.Σ. Λήμνου: Στήριξη του αιτήματος για δημιουργία χώρου μνήμης των πολιτικών εξορίστων στο νησί

banner roots

ΛΑ.Σ. Λήμνου: Στήριξη του αιτήματος για δημιουργία χώρου μνήμης των πολιτικών εξορίστων στο νησί
01.04.2019 | 20:27

ΛΑ.Σ. Λήμνου: Στήριξη του αιτήματος για δημιουργία χώρου μνήμης των πολιτικών εξορίστων στο νησί

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

«Στηρίζουμε το αίτημα των συναδέλφων εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Μούδρου και των συλλόγων των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για τη δημιουργία χώρου μνήμης των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών πολιτικών εξόριστων, λογοτεχνών και όχι μόνο, στη Λήμνο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Λήμνου.

Και συμπληρώνει: «Εντάσσουμε στο πρόγραμμά μας τις πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρει ο Δήμος για τη δημιουργία και τη λειτουργία ενός τέτοιου χώρου και μάλιστα στο Κοντοπούλι, χώρο εξορίας του ποιητή Γιάννη Ρίτσου, όπου θα εκτίθεται υλικό που θα έχει συλλεγεί μετά από επιστημονική έρευνα, ώστε να αποδίδεται και να μην αλλοιώνεται η ιστορική αλήθεια. Ένα μουσείο όπου θα μπορούσαν να γίνονται εκδηλώσεις και να λειτουργεί ως χώρος μελετών και εργασιών των σχολείων της Λήμνου».

«Στο χώρο αυτό θα μπορεί να εκτεθεί το έργο και η δράση των δασκάλων που ίδρυσαν το ΕΑΜ στη Λήμνο και διώχθηκαν και θυσιάστηκαν για τη δράση τους και τις ιδέες τους, από τους ναζί και το μετεμφυλιακό αστικό κράτος», καταλήγει η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το