Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>«Τα κρασιά του Αιγαίου στην Αθήνα»

banner roots

«Τα κρασιά του Αιγαίου στην Αθήνα»
22.10.2018 | 13:17

«Τα κρασιά του Αιγαίου στην Αθήνα»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Για 4η συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στην Αθήνα εκδήλωση παρουσίασης των μοναδικών κρασιών του Αιγαίου

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου παραβρέθηκε στην έκθεση «Τα κρασιά του Αιγαίου στην Αθήνα» που συνδιοργάνωσαν για 4η συνεχόμενη χρονιά οι Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου στην Αίγλη του Ζαππείου.

Οι πολυάριθμοι επισκέπτες, ειδικοί του κλάδου και φίλοι του κρασιού, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν αιγαιοπελαγίτικα κρασιά από γηγενείς ποικιλίες αμπέλου από την Ικαρία, τη Λέσβο, τη Λήμνο, τη Σάμο και τη Χίο.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κατά την επίσκεψή της στο χώρο της εκδήλωσης, δήλωσε:

«Ως Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είμαστε δίπλα στους παραγωγούς των κρασιών του Αιγαίου και διοργανώνουμε για 4η χρονιά στο Κέντρο της Αθήνας την έκθεση «Τα κρασιά του Αιγαίου στην Αθήνα», για να δώσουμε τη δυνατότητα στους επαγγελματίες, αλλά και τους φίλους του κρασιού να συμμετέχουν σε γευσιγνωσίες και να διαπιστώσουν την υψηλή ποιότητα, αλλά και τη μοναδικότητα των κρασιών των νησιών του Αιγαίου».

Η Περιφερειάρχης τόνισε τη σημασία του οινικού τουρισμού και της διασύνδεσής του με τη γαστρονομία, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας που γίνεται για την προώθηση των υψηλής ποιότητας παραγόμενων προϊόντων των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

«Ιδιαίτερη σημασία δίνουμε στην υποστήριξη της αμπελουργίας και για το λόγο αυτό βρισκόμαστε ήδη σε συνεννόηση με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο για να χρηματοδοτήσουμε ως Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου πρότυπο ερευνητικό πρόγραμμα για τους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η αμπελοκαλλιέργεια και άμεσα συνδέονται με την κλιματική αλλαγή», επεσήμανε η κα. Καλογήρου.

Η φετινή εκδήλωση περιλάμβανε τρεις παράλληλες εκδηλώσεις:

1) Τα γλυκά κρασιά του Αιγαίου και οι διαφορές τους.
Πώς παράγονται τα παγκοσμίου φήμης γλυκά κρασιά του Αιγαίου;

Στις σχετικές ερωτήσεις του δημοσιογράφου του οίνου Ντίνου Στεργίδη απάντησε ο καθηγητής οινολογίας και διευθυντής του εργαστηρίου οινολογίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Γιώργος Κοτσερίδης.

2) Γευστική δοκιμή αιγαιοπελαγίτικων γλυκών κρασιών
Από τη θεωρία στη πράξη!

3) Αρμονία στη γεύση: Κρασί και Ψάρι.
Πώς ταιριάζουν συγκεκριμένα αιγαιοπελαγίτικα ψάρια και κρασιά, ανάλογα με το γευστικό τους προφίλ;

Συζήτησαν οι: Σίμος Γεωργόπουλος, δημοσιογράφος οίνου και ερασιτέχνης ψαράς, Βασίλης Τσατσάκης, σεφ του εστιατορίου Ψαράδες και Θάλεια Τσιχλάκη, δημοσιογράφος γεύσης και κριτικός εστιατορίων.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel