Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>106 χρόνια ελεύθερη Λήμνος: Η παρέλαση για την 8η Οκτωβρίου στη Μύρινα (photos & videos)
106 χρόνια ελεύθερη Λήμνος: Η παρέλαση για την 8η Οκτωβρίου στη Μύρινα (photos & videos)
08.10.2018 | 13:06

106 χρόνια ελεύθερη Λήμνος: Η παρέλαση για την 8η Οκτωβρίου στη Μύρινα (photos & videos)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Με την καθιερωμένη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε στη Μύρινα της Λήμνου η παρέλαση για την 106η επέτειο απελευθέρωσης του νησιού από τον τουρκικό ζυγό.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 8 το πρωί στο Φρούριο Μύρινας, όπου έγινε η επίσημη έπαρση της σημαίας με τη συμμετοχή στρατιωτικού τιμητικού αγήματος.

Ακολούθησε επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Ιερόθεος, συμπαραστατούμενος από τον ιερό κλήρο της πόλης.

Στη συνέχεια, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Πεσόντων στον Ρωμέικο Γιαλό και κατάθεση στεφάνων, ενώ αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η παρέλαση του Περιφερειακού Τμήματος Λήμνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του Λυκείου Ελληνίδων – Παράρτημα Λήμνου, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, καθώς και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Λήμνου και του Στρατού.

Το «παρών» στις εκδηλώσεις έδωσαν ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστος Λαμπρίδης ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο βουλευτής Νομού Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Πάλλης, ο βουλευτής Νομού Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Έπαρχος Λήμνου κ. Ευάγγελος Γιαρμαδούρος, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης, ο βουλευτής ΑΚΕΛ Αμμοχώστου κ. Νίκος Κέττηρος, ο Δήμαρχος Λύσης Κύπρου κ. Ανδρεάς Καουρής, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Περβολιών Λάρνακας Κύπρου κ. Κώστας Τίγγης, ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος κ. Νικόλαος Μανωλάκος, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου κ. Μιχαήλ Καπιωτάς, καθώς και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, της θρησκευτικής ηγεσίας του τόπου αλλά και πρόεδροι σωματείων και συλλόγων. Εκεί βρέθηκαν και αθλητές της νεοσύστατης ομάδας μπάσκετ της Λήμνου «Ήφαιστος».

Φωτογραφίες από την κατάθεση στεφάνων:

Φωτογραφίες από την παρέλαση μαθητών-συλλόγων:

Φωτογραφίες από τη στρατιωτική παρέλαση:

 

Φωτογραφίες για τον Limnos FM 100: Ανθή Φακιριάδου

Βίντεο για τον Limnos FM 100: Δέσποινα Βασιλειάδου, Παναγιώτης Σκαπέτης

 

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018