Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Φεστιβάλ στη Λήμνο για τα 100 χρόνια ΚΚΕ

banner roots

Φεστιβάλ στη Λήμνο για τα 100 χρόνια ΚΚΕ
10.08.2018 | 10:11

Φεστιβάλ στη Λήμνο για τα 100 χρόνια ΚΚΕ

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Το ταξίδι του Φεστιβάλ για τα 100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ έχει ξεκινήσει και περνώντας από τα νησιά και μια σειρά πόλεις σε όλη τη χώρα αυτή την Κυριακή 12 Αυγούστου κάνει στάση στη Λήμνο.

Το φετινό Φεστιβάλ με σύνθημα, «Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος!... Σίγουρος δρόμος ... Φεστιβάλ 100 χρόνια- ΚΚΕ 50 χρόνια ΚΝΕ... Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!», εμπνευσμένο από το ποίημα «Καπνισμένο Τσουκάλι» που έγραψε ο ,μεγάλος κομμουνιστής ποιητής Γιάννης Ρίτσος όταν ήταν εξόριστος στο Κοντοπούλι της Λήμνου, αποτελεί την κορύφωση της δραστηριότητάς μας για τον εορτασμό του ενός αιώνα αγώνων και θυσιών του ΚΚΕ, του μισού αιώνα ζωής και δράσης της ΚΝΕ.
Απευθυνόμαστε σε κάθε νέο που βλέπει την αδικία ,που προβληματίζεται, που ακόμα δεν έχει κάνει το βήμα να μπει στον αγώνα, να

ξεπεράσει τα διλήμματα, τις ψευδαισθήσεις του μικρότερου κακού, το δηλητήριο του τίποτα δεν αλλάζει, να παλέψει μαζί με την ΚΝΕ για τη νέα σοσιαλιστική κοινωνία που θα βάλει στο επίκεντρο της ανάπτυξης τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες κι όχι το καπιταλιστικό κέρδος.

Το Φεστιβάλ μας τροφοδοτείται από αυτό το σκοπό. Αποτελεί πλέον θεσμό για τη νεολαία, αντέχει στο χρόνο ανανεώνεται και αναβαθμίζεται γιατί η «καρδιά» του είναι ο σκοπός για τον οποίο παλεύουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, η νέα σοσιαλιστική κοινωνία.
Κυριακή 12 Αυγούστου 8:30 στο λιμάνι της Μύρινας. Θα μιλήσει ο Βασίλης Αμπελογιάννης μέλος της Κομματικής Επιτροπής Αιγαίου του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα συμπληρώνουν :

• Προβολή βίντεο για τα 50 χρόνια ζωής και δράσης της ΚΝΕ.
• Μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα στο Γιάννη Ρίτσο που επιμελήθηκε η ΟΒ Λήμνου της ΚΝΕ.
• Συναυλία με νέους καλλιτέχνες.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το