Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Στον μαγευτικό κόσμο των Λημνιών παραμυθιών μεταφέρθηκε εχθές η Μύρινα
Στον μαγευτικό κόσμο των Λημνιών παραμυθιών μεταφέρθηκε εχθές η Μύρινα
05.08.2018 | 19:26

Στον μαγευτικό κόσμο των Λημνιών παραμυθιών μεταφέρθηκε εχθές η Μύρινα

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Η Δημοτική Κοινότητα Μύρινας σε συνδιοργάνωση με την ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ πραγματοποίησε το Σάββατο 4 Αυγούστου 2018 , την εκδήλωση «ΤΟ ΛΗΜΝΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ:ΜΙΑ ΘΕΡΙΝΗ ΣΥΜ-ΦΩΝΙΑ», στον κατάμεστο από μικρούς και μεγάλους θεατές χώρο της Προϊστορικής Μύρινας.

"Μια ονειρική διαδρομή από τους αρχαίους μύθους που παρουσιάστηκαν τα δύο προηγούμενα χρόνια στα λαϊκά παραμύθια του νησιού μας με «ταξιδευτές» την διδάκτορα φιλολογίας κα Δέσποινα Δούκα, τον συγγραφέα κο Κώστα Ζαφειρίου και στην αφήγηση των παραμυθιών τις υπέροχες κυρίες Δέσποινα Καμπουροπούλου, Νίτσα Δώρα και Μαρία Παμούκη.

Η μαγική φωνή της κας Δούκα με την άριστη γνώση και απόδοση της ντοπιολαλιάς μας σε συνδυασμό με την μοναδική απόδοση των παραμυθιών από τις κυρίες Καμπουροπούλου, Δώρα και Παμούκη αλλά την καθηλωτική μουσική υπόκρουση και το τραγούδι του κου Ζαφειρίου, μας οδήγησαν στον παραμυθένιο κόσμο των Λημνιών παραμυθιών σε μια μια μοναδική εμπειρία γνώσης και φαντασίας που καθήλωσε.

Ευχαριστούμε θερμά:

- Την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου και τον Προϊστάμενο της κο Παύλο Τριανταφυλλίδη για την άριστη συνεργασία, καθώς και τους υπαλλήλους του Μουσείου Λήμνου κες Παναγιώτα Κάππα, Σοφία Ανδριώτου και τους κους Στέλιο Χριστοφιδέλλη και Μιχάλη Τζάτζαλο.

- Την Διδάκτορα Φιλολογίας κα Δέσποινα Δούκα και τον συγγραφέα κο Κώστα Ζαφειρίου για την υπέροχη δουλειά τους και την μεγάλη προσφορά τους στον πολιτισμό του τόπου μας.

-Τις κες Δέσποινα Καμπουροπούλου, Νίτσα Δώρα και Μαρία Παμούκη για την πολύ σημαντική συμβολή τους στην πραγματοποίηση και επιτυχία της εκδήλωσης.

-Τον κο Παναγιώτη Κυριαζή για την πολύτιμη βοήθεια του.

-Τον ΟΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ για την στήριξη της εκδήλωσης.

- Τα ΜΜΕ για την προβολή της εκδήλωσης.

- Όλους όσους βοήθησαν, αλλά και μας τίμησαν με την παρουσία τους", αναφέρει στην ανακοίνωση της η Δημοτική Κοινότητα Μύρινας" αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Δημοτική Κοινότητα Μύρινας.

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018