Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Τρεις εξαιρετικές τοιχογραφίες κοσμούν το λιμάνι του Αϊ-Στράτη (photos)

banner roots

Τρεις εξαιρετικές τοιχογραφίες κοσμούν το λιμάνι του Αϊ-Στράτη (photos)
11.07.2018 | 18:20

Τρεις εξαιρετικές τοιχογραφίες κοσμούν το λιμάνι του Αϊ-Στράτη (photos)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Η ομάδα Urbanact πραγματοποιεί φέτος το καλοκαίρι το πιλοτικό πρόγραμμα «Χρώμα στα Νησιά», μέσα από τα οποίο θα δημιουργηθούν δημόσιες τοιχογραφίες στον Άγιο Ευστράτιο, στους Φούρνους Κορσεών, στους Λειψούς και στη Λέρο.

Η πρώτη στάση του προγράμματος «Χρώμα Στα Νησιά» πραγματοποιήθηκε ήδη στον Άγιο Ευστράτιο όπου και ολοκληρώθηκαν οι πρώτες δημόσιες τοιχογραφίες, στην επιφάνεια της νέας προβλήτας του λιμανιού.

Οι τοιχογραφίες βασίστηκαν στο τρίπτυχο Μυθολογία-Παράδοση-Ιστορία και αποτυπώθηκαν με την ιδιαίτερη «γραφή» των καλλιτεχνών της streetart:

– μια προσωπογραφία του Γιάννη Ρίτσου, ο οποίος έζησε εξόριστος στο νησί, η τοιχογραφία υλοποιήθηκε από τον καλλιτέχνη Pupet,
– μια τοιχογραφία «ο Αρίων και ο Ιππόκαμπος» που παραπέμπει στη μυθολογία της θάλασσας και υλοποιήθηκε από τον καλλιτέχνη Kez και
– μια τοιχογραφία εμπνευσμένη από το φωτογραφικό αρχειακό υλικό του Β. Μανικάκη, αναπαριστά τμήμα του νησιού όπως ήταν πριν το μεγάλο σεισμό. Η τοιχογραφία υλοποιήθηκε από τον καλλιτέχνη Same84.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη στήριξη και αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και με την αιγίδα των κατά τόπους δήμων.

Tο πρόγραμμα συμπεριέλαβε και συμμετοχικές δράσεις για τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού με την δημιουργία τοιχογραφιών σε επιφάνεια-τοιχίο στο λιμάνι του νησιού.

Ο Δήμος Αγίου Ευστρατίου συνεργάστηκε με την Urbanact στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Καλοκαίρι 2018». Σε σχετική ανακοίνωσή του ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον κ. Βύρωνα Μανικάκη για την παραχώρηση της φωτογραφίας του οικισμού πριν από τον σεισμό του 1968, από το πολύτιμο αρχείο του.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel