Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Το 2ο βραβείο αειφορίας από το Δίκτυο Δάφνη στο δήμο Λήμνου (ηχογραφημένο)

banner roots

Το 2ο βραβείο αειφορίας από το Δίκτυο Δάφνη στο δήμο Λήμνου (ηχογραφημένο)
26.04.2013 | 14:34

Το 2ο βραβείο αειφορίας από το Δίκτυο Δάφνη στο δήμο Λήμνου (ηχογραφημένο)

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Τη δεύτερη θέση ανάμεσα στα 14 νησιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αειφορείας του Δικτύου "Δάφνη", κατέλαβε η Λήμνος, αφήνοντας πίσω νησιά όπως η Ρόδος, η Τήνος, η Λέσβος κ.α.

Στο πρόγραμμα που υλοποιείται, με τη συνεργασία του Μετσόβειου Πολυτεχνείου, είχαν καθοριστεί παράμετροι, βάσει των οποίων προέκυψε η βαθμολογία όλων των δράσεων, που υποβλήθηκαν από τον κάθε Δήμο.

Σκοπός και φιλοσοφία του προγράμματος, είναι να ενσωματωθεί η αειφορία, ως μόνιμη συνιστώσα, της νησιωτικότητας και των πολιτικών που θα πρέπει να εφαρμόζονται στα νησιά.

Όπως αναφέραμε ήδη, στο πρόγραμμα συμμετείχαν 14 από τα 33 νησιά μέλη του Δάφνη. Από αυτά αξιολογήθηκατα 12 και εν τέλει η Λήμνος κατέλαβε τη 2η θέση, με βαθμολογία 76,21 με μικρή διαφορά από την 1η Σαντορίνη, η οποία βαθμολογήθηκε με 76,68.

Γι αυτό το θέμα, μίλησε στο σταθμό μας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Αδαμίδης, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο την περασμένη Δευτέρα.

Ακούστε, στο παρακάτω απόσπασμα, ποιές δράσεις που υλοποιήθηκαν ή υλοποιούνται στη Λήμνο, περιλαμβάνονταν στον φάκελο του νησιού και για τις οποίες η Λήμνος κατέλαβε τη 2η θέση.

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel