Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Συμμετοχή σε διεθνές θεατρικό φεστιβάλ για το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου Λήμνου (photos)

banner roots

Συμμετοχή σε διεθνές θεατρικό φεστιβάλ για το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου Λήμνου (photos)
21.05.2018 | 13:34

Συμμετοχή σε διεθνές θεατρικό φεστιβάλ για το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου Λήμνου (photos)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η παράσταση «Κύκλωπας» του Ευριπίδη που παρουσιάστηκε στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Νέων στις Συρακούσες της Σικελίας από το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου, την Τρίτη 15 Μαΐου 2018.

Οι μαθητές της θεατρικής ομάδας του Γυμνασίου κατέπληξαν ελληνόφωνο και ιταλόφωνο κοινό και καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο που είχε γεμίσει το θέατρο για να δει τον «Κύκλωπα» του Ευριπίδη.
Τα παιδιά κατέφεραν να αναδείξουν όλα τα στοιχεία του σατυρικού δράματος του Ευριπίδη σε μία παράσταση που δεν είχε πρωταγωνιστές αλλά απαιτούσε τη συνεχή συμμετοχή όλων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην Σικελία οι μαθητές γνώρισαν μαθητικές θεατρικές ομάδες από όλο τον κόσμο και παρακολούθησαν παραστάσεις, αναμείχθηκαν με τα στοιχεία του θεατρικού πολιτισμού των άλλων χωρών και έκαναν νέους φίλους από όλο τον κόσμο. Επίσης είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τους μαθητές του Κλασικού Λυκείου «Εμπεδοκλής» του Αγκριτζέντο, με το οποίο το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου είχε αδελφοποιηθεί το 2014.

Η αποστολή αποτελούνταν από μαθητές, καθηγητές και γονείς. Την παράσταση παρακολούθησαν επίσης ο Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης του σχολείου κ. Χρήστος Χατζηλίας και η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Νομού Λέσβου κ. Λάουρα Λοϊζίδου.

Ευχαριστούμε για την υποστήριξη τους τον Δήμο Λήμνου, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τον Ο.Ε.Π.Α Δήμου Λήμνου, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου, την Οικογένεια Χαλαμανδάρη και την Επίτιμη Προξενική Αρχή της Ιταλίας στην Λήμνο.

Την παράσταση «Κύκλωπας» θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και οι κάτοικοι του νησιού μας στις:

26 Μαΐου ώρα 20:00 - Κινηματοθέατρο «Μαρούλα»

10 Αυγούστου ώρα 21:00- Αγροτικό Πάρκο Αγίου Δημητρίου

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το