Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ερώτηση στη βουλή για τη «θαλάσσια» Εγνατία

the roots web banners 06

Ερώτηση στη βουλή για τη «θαλάσσια» Εγνατία
13.11.2017 | 09:34

Ερώτηση στη βουλή για τη «θαλάσσια» Εγνατία

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Μία ακόμη ερώτηση στη βουλή από το βουλευτή ΝΔ Έβρου Τάσο Δημοσχάκη δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις των εκπροσώπων του Έβρου εις βάρος του λιμανιού της Καβάλας. Ο κ. Δημοσχάκης στις 6 Νοεμβρίου κατέθεσε ερώτηση που απευθύνει στον υπουργό ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Θέμα της ερώτηση ήταν η νέα «θαλάσσια» Εγνατία η οποία συνδέει την Αλεξανδρούπολη και τη Σαμοθράκη με τη Λήμνο και τη Λέσβο. Μεταξύ άλλων ο κ. Δημοσχάκης αναφέρει στην ερώτησή του:

«Η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Έβρου με τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου αποτελεί θέμα υψίστης σημασίας για το νομό, αλλά και γενικά για τη Θράκη. Η δημιουργία μιας νέας θαλάσσιας Εγνατίας που θα περιλαμβάνει το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη – Λήμνος – Λέσβος και αντιστρόφως, μπορεί να αλλάξει ριζικά το οικονομικό περιβάλλον της περιοχής».

Ο Τάσος Δημοσχάκης προτείνει τη μία ημέρα το καράβι να αναχωρεί από την Αλεξανδρούπολη και την επόμενη να επιστρέφει. Προτείνει επίσης τα πρώτα χρόνια η γραμμή να είναι επιδοτούμενη μέχρι να εδραιωθεί και στη συνέχεια να συμπεριλάβει στη διαδρομή της και άλλα νησιά όπως την Ίμβρο και την Τένεδο. «Σκοπεύετε να προχωρήσετε την υλοποίηση του συγκεκριμένου δρομολογίου; Ποιες ενέργειες έχει κάνε μέχρι τώρα το υπουργείο;» ρωτά ο κ. Δημοσχάκης. Κατά το παρελθόν έχει καταθέσει πολλές ακόμη ερωτήσεις ίδιου περιεχομένου. Το δε αναπτυξιακό συνέδριο της κυβέρνησης που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Κομοτηνή είναι μία ακόμη ευκαιρία προκειμένου να πιέσουν προς την ίδια κατεύθυνση τον Παναγιώτη Κουρουμπλή οι φορείς του Έβρου.

Πηγή: proininews.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel