Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Οι Ρώσοι παραχώρησαν τα δικαιώματα της «Λήμνου» στη… Λήμνο (mp3)

banner roots

Οι Ρώσοι παραχώρησαν τα δικαιώματα της «Λήμνου» στη… Λήμνο (mp3)
19.09.2017 | 14:11

Οι Ρώσοι παραχώρησαν τα δικαιώματα της «Λήμνου» στη… Λήμνο (mp3)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ένα υπέροχο ντοκιμαντέρ για τη Λήμνο είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι κάτοικοι και όχι μόνο του νησιού, το βράδυ του Σαββάτου στο «Μαρούλα», λίγες ώρες πριν πέσει η αυλαία για τις 14ες Ημέρες Ρωσοελληνικής Φιλίας, όπου μέσα από μία σειρά εξαιρετικών αφηγήσεων, οι οποίες συνοδεύονται από μοναδικές εικόνες της Λήμνου, ο Ρώσος δημοσιογράφος Αλεξάντερ Κρουτόφ παρουσιάζει «την γνωστή από την αρχαιότητα ανεπανάληπτη ομορφιά της Λήμνου».

Η ιστορία και ο αρχαιολογικός πλούτος, η μυθολογία, οι άνθρωποι, οι όμορφες εκκλησιές και τα πρασινογάλαζα νερά, οι θεραπευτικές ιδιότητες της λημνίας γης, η ηρωική ιστορία του νησιού και η σύνδεσή της με την Ορθοδοξία είναι μερικά από τα βασικά συστατικά του ντοκιμαντέρ. Από αυτό δεν θα μπορούσε να λείψει η κοινή ιστορία της Ελλάδας - Ρωσίας, η οποία «δέθηκε με ένα αόρατο νήμα», η παρουσία του στόλου του κόμη Ορλώφ τον 18ο αιώνα και η συμβολή της Ρωσίας στον απελευθερωτικό αγώνα, οι κοζάκοι της Λήμνου, που αποτέλεσαν άλλο ένα μεγάλο κεφάλαιο στο κοινό ιστορικό παρελθόν.

Το ντοκιμαντέρ αυτό, πρίν την προβολή του στη Λήμνο, προβλήθηκε από κεντρικό κανάλι της ρωσικής τηλεόρασης σε 3,5 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Εχθές, ο τέως γενικός πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη κ. Αλεξέι Ποπόφ και ο κ. Κρουτόφ, συνοδευόμενοι από το μέλος της ΑΜΚΕ Λήμνος Τουριστική κ. Κατενίδη, φιλοξενήθηκαν στην ενημερωτική εκπομπή του FM 100 «Θέμα και Ανάθεμα», συνομιλώντας με τη Δέσποινα Βασιλειάδου για μια σειρά από θέματα που αφορούν τη Ρωσσοελληνική Φιλία και τις εκδηλώσεις που κάθε χρόνο πραγματοποιούνται στη Λήμνο.

Από τη συζήτηση μάλιστα προέκυψε, ότι ο κ. Κρουτόφ παραχώρησε τα δικαιώματα του ντοκιμαντέρ που γύρισε στις αρχές του τόπου προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν οι ίδιοι για την προβολή του νησιού.

Ακούστε τα όσα ανέφεραν εχθές για το θέμα στον FM 100

Σήμερα με επίσημο δελτίο τύπου η Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου αναφέρει:

Χθες, κατά την τελευταία συνάντηση του Επάρχου Λήμνου, με την Ρωσική αντιπροσωπία, παραδόθηκε από τον παράγωγο της ταινίας «ΛΗΜΝΟΣ» κ. Αλέξανδρο Κρουτόφ, αντίγραφο της ταινίας αυτής σε υψηλή ανάλυση δίνοντας την άδεια να χρησιμοποιηθεί, όπου κριθεί, ελεύθερα.

Ο Έπαρχος Λήμνου ευχαρίστησε τον κ. Κρουτόφ, τόσο για την παραγωγή της ταινίας «ΛΗΜΝΟΣ» όσο και για την δυνατότητα που δίνεται στη Λήμνο να έχει στην κατοχή της τόσο την ταινία αυτή, αλλά και την διαχείριση της για την προβολή της Λήμνου.
Τέλος, ευχήθηκε σε όλους τους παρισταμένους καλή αντάμωση και στον κ. Κρουτόφ μιας και υπάρχει η πρόθεση του για το γύρισμα και δεύτερης ταινίας καλή επάνοδο με το συνεργείο του στην Λήμνο.

Η ταινία «ΛΗΜΝΟΣ» θα προβληθεί κατά τη διάρκεια της παρουσίασης από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου της περιοδικής Ιστορικής έκθεσης «Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΣΤΗΝ ΛΗΜΝΟ» στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel