Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία Μοναστηριού στη Λήμνο | Μέσα στο μήνα η εγκατάσταση της Ηγουμένης

the roots web banners 06

Προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία Μοναστηριού στη Λήμνο | Μέσα στο μήνα η εγκατάσταση της Ηγουμένης
04.06.2017 | 14:06

Προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία Μοναστηριού στη Λήμνο | Μέσα στο μήνα η εγκατάσταση της Ηγουμένης

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Πριν ακριβώς ένα μήνα, σας είχαμε ενημερώσει ότι η Λήμνος θα αποκτήσει το δικό της μοναστήρι, καθώς η Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας, έκανε γνωστή στο Δήμο Λήμνου, την πρόσθεση της για δημιουργία μοναστηριού και έχει ήδη επιλεγεί το σημείο που θα φιλοξενηθεί.

Πριν μερικές ημέρες λοιπόν, στη Λήμνο βρέθηκαν Μοναχοί της Μονής, πραγματοποιώντας επαφές τόσο με το Δήμο Λήμνου όσο και με την επιτροπή του Ιερού Ναού της Παναγιάς της Τρύγης προκειμένου να συζητηθούν διαδικαστικά θέματα.

Οι επαφές έγιναν σε πολύ καλό κλίμα καθώς όλοι οι εμπλεκόμενοι πιστεύουν πως η δημιουργία Μοναστηρίου στο νησί, μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει για τον τόπο μας. Μάλιστα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως ήδη έχει επιλεγεί η Ηγουμένη του μοναστηρίου, η οποία αναμένεται μέσα στο μήνα να εγκατασταθεί στη Λήμνο.

Υπενθυμίζουμε πως πρόκειται για ένα γυναικείο Μοναστήρι στα πρότυπα του ιερού κοινοβίου της Ευαγγελίστριας Θεοτόκου στην Ορμύλια Χαλκιδικής, το οποίο θα ανεγερθεί στην περιοχή του Προπουλίου, όπου υπάρχει και το Mετόχι της Παναγίας της Tρύγης, με την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως αν όλα τελικά πάνε καλά, η ανέγερση του μοναστηριού θα γίνεται τμηματικά και το κτίσμα θα συνάδει με τον περιβάλλοντα χώρο διατηρώντας τον παραδοσιακό χαρακτήρα της περιοχής. Επίσης κύριο μέλημα του Μοναστηριού θα είναι η κοινωνική προσφορά.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel