Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Υπό κατάληψη τελεί το ΕΠΑΛ Μούδρου | Παραιτήθηκε φιλόλογος λίγο πριν τις πανελλαδικές (photos + mp3)

banner roots

Υπό κατάληψη  τελεί το ΕΠΑΛ Μούδρου | Παραιτήθηκε φιλόλογος λίγο πριν τις πανελλαδικές (photos + mp3)
03.03.2017 | 12:17

Υπό κατάληψη τελεί το ΕΠΑΛ Μούδρου | Παραιτήθηκε φιλόλογος λίγο πριν τις πανελλαδικές (photos + mp3)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Στην κατάληψη του σχολικού κτηρίου που φιλοξενεί το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ Μούδρου προχώρησαν οι μαθητές του δεύτερου, καθώς εδώ και 3 εβδομάδες δεν πραγματοποιείται μάθημα πανελλαδικά εξεταζόμενο, μετά την παραίτηση της καθηγήτριας.

Στην πρωινή εκπομπή του FM 100 «Έχουμε Θέμα», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρόεδρος του 15μελούς των μαθητών Γιάννης Βλώταρος, ο οποίος έκανε γνωστά τα αιτήματα της κατάληψης, αλλά και ο διευθυντής του λυκείου κ. Χαράλαμπος Πορφύρης.

Ακούστε τα όσα ανέφεραν για το θέμα

Στον FM 100 έφτασε και μια διαμαρτυρία γονέα μαθητή του ΕΠΑΛ Μύρινας, με αφορμή την εξέλιξη αυτή η οποία αναφέρει:

«Όταν οι γονείς των μαθητών αδιαφορούμε για το μέλλον των παιδιών μας, όταν το Υπουργείο Παιδείας, ολιγωρεί για την ισότιμη εκπαίδευση και ισότιμη προετοιμασία των μαθητών, ώστε να συμμετέχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις με ίσους όρους, οι καταλήψεις Σχολείων είναι ο ύστατος τρόπος , να ακουστεί η φωνή απόγνωσης των νέων μιας υπό κατάρρευση χώρας .

Από το ΕΠΑΛ Μούδρου δεν λείπει απλός ένας φιλόλογος. Εδώ και ένα μήνα τώρα και τρεις μήνες πριν τις Πανελλήνιες εξετάσεις, δεν διδάσκεται ένα από τα τέσσερα βασικά μαθήματα των Πανελληνίων. Το πρόβλημα όχι μόνο πρέπει να λυθεί άμεσα αλλά να καλυφτούν οπωσδήποτε και οι χαμένες ώρες αν θέλουμε να μιλάμε για ίσες ευκαιρίες».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το