Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>«Τούτες οι μέρες το’ χουνε» και το Λύκειο Ελληνίδων Λήμνου το… ξέρει καλά! (photos)

the roots web banners 06

«Τούτες οι μέρες το’ χουνε» και το Λύκειο Ελληνίδων Λήμνου το… ξέρει καλά! (photos)
16.02.2017 | 09:33

«Τούτες οι μέρες το’ χουνε» και το Λύκειο Ελληνίδων Λήμνου το… ξέρει καλά! (photos)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ένα παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι όπως «Τούτες οι μέρες το’ χουνε» έστησε στο κινηματοθέατρο «ΜΑΡΟΥΛΑ» το Λύκειο των Ελληνίδων Λήμνου το μεσημέρι της Κυριακής, 12 Φεβρουαρίου.

Με πολύ κέφι, μουσικοί, χορευτές και ηθοποιοί μας μετέφεραν στην Αποκριά της Θράκης, της Μακεδονίας, της Στερεάς Ελλάδας, του Αιγαίου και της Κρήτης και μας πρόσφεραν ένα θέαμα διασκεδαστικό, προσαρμοσμένο πλήρως στο πνεύμα της εποχής. Με τα στοιχεία της σάτιρας, της μεταμφίεσης, των συμβολισμών και με τους εξαίρετους μουσικούς Βαγγέλη Δημούδη, Κώστα Φόρτσα και Μανόλη Δημούδη, έφηβοι και ενήλικες χορευτές του Λυκείου των Ελληνίδων Λήμνου ξεσήκωσαν το κοινό.

Με αυτήν την παράσταση το Λύκειο των Ελληνίδων Λήμνου φανέρωσε τη δική του προσμονή για τον ερχομό της άνοιξης, και την ελπίδα για εύρωστους καιρούς, όπως σύμφωνα με τις παραδόσεις μας έκαναν οι άνθρωποι αλλοτινών εποχών στα αποκριάτικα γλέντια τους.

"Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συντελεστές της παράστασης αυτής. Ευχαριστούμε τους μουσικούς Αχιλλέα Καλτσούνη και Νάσο Χαλκά για τη μουσική τους επένδυση με λύρα και λαούτο, τους ηθοποιούς Γιώργο Καριακλή, Κώστα Καραγκούνη και Νίκο Ναλμπάντη από το ΜΕΑΣ ΛΗΜΝΟΣ για τις μοναδικές στιγμές που μας χάρισαν κατά την παρουσίαση των δρώμενων και ιδιαίτερα τους χοροδιδασκάλους μας Λευτέρη Δεληγιάννη, Χριστίνα Καρανίκα και Βασίλη Μαγνήσαλη για τη συνεχή προσπάθεια να μας μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις και το μεράκι τους, την αγάπη για τους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς. Ευχαριστούμε επίσης, τους χορευτές, εφήβους και ενήλικες, για τη ζωντάνια, τον αυθορμητισμό και το κέφι που έβγαλαν τόσο επί σκηνής όσο και εκτός αυτής!

Τέλος, ευχαριστούμε τον ΟΕΠΑ Δήμου Λήμνου για τη στήριξή του στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, τις επιχειρήσεις Αγγελική από ΧρυσάφΙ, Άγροτικό Συνεταιρισμό Λήμνου 'Η Ένωση', Αρτοποιία Μπουλούτη και Χρυσάφη ΑΒΕΕ που πρόσφεραν τα κεράσματα στο γλέντι μας καθώς και τον κ. Μάνο Μαυράκη για την υποστήριξη του στο σκηνικό", καταλήγει στην ανακοίνωσή του το Λύκειο Ελληνίδων Λήμνου.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το