Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Το ΕΠΑ.Λ Μύρινας στην Καραϊβική μέσω του Comenious
Το ΕΠΑ.Λ Μύρινας στην Καραϊβική μέσω του Comenious
06.02.2013 | 10:12

Το ΕΠΑ.Λ Μύρινας στην Καραϊβική μέσω του Comenious

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 2η συνάντηση στη Μαρτινίκα, Καραϊβικής, από τις 17 έως τις 22 Ιανουαρίου στο πλαίσιο του Ευρωπαικού Προγράμματος Δια Βίου Μάθηση/ Comenius με τίτλο Landscape as a Mirror” (“Το τοπίο ως καθρέφτης”).

To ΕΠΑ.Λ. Μύρινας, μέλος της ομάδας σχολείων του προγράμματος, εκπροσωπήθηκε από τη μαθήτρια της Γ τάξης, Ευανθία Βέη, και την υπεύθυνη για την υλοποίηση του προγράμματος-καθηγήτρια, Χρυσάνθη Μιχλίζογλου.

Οι μαθητές από όλες τις χώρες είχαν την ευκαιρία, πρώτον, να φιλοξενηθούν σε οικογένειες μαθητών του σχολείου υποδοχής, Lycée de Bellevue, στο Fort de France, της Μαρτινίκας, και έτσι να έρθουν σε άμεση επαφή με την κουλτούρα και την καθημερινή ζωή των ντόπιων μαθητών και οικογενειών.

Δεύτερον, είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με μαθητές από όλες τις χώρες μέλη της ομάδας εξασκώντας έτσι την αγγλική γλώσσα και αποκτώντας γνώσεις για την εκπαιδευτική διαδικασία. Και τρίτον, είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν με τους συμμαθητές τους, να δημιουργήσουν τη μακέτα του τόπου τους, να παρουσιάσουν τον τόπο τους και τα προιόντα του και να αναπτύξουν σχέσεις για μελλοντική επικοινωνία σε θέματα εκπαίδευσης και εργασίας.

Οι δε καθηγητές που παρεβρέθηκαν στη συνάντηση είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις υποδομές και τη λειτουργία του σχολείου και να επικοινωνήσουν με τους συναδέλφους τους αποκτώντας γνώση για την εκπαιδευτική διαδικασία και τον πολιτισμό της χώρας.
Φωτογραφικό υλικό, πληροφορίες και εμπειρίες παρουσιάστηκαν, μετά την επιστροφή, τόσο στους καθηγητές και μαθητές του σχολείου, καθώς και στους γονείς και κηδεμόνες σε συγκέντρωση που έγινε στο σχολείο.

Υπεύθυνη υλοποίησης του προγράμματος είναι η καθηγήτρια κ. Μιχλίζογλου Χρυσάνθη.

 

                                          a

 

                                         b

 

                                                                     c

 

 

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018