Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η πρώτη συνέντευξη του Διοικητή Νοσοκομείου Λήμνου Θεόδωρου Μονοκρούσου (mp3 + photos)

the roots web banners 06

Η πρώτη συνέντευξη του Διοικητή Νοσοκομείου Λήμνου Θεόδωρου Μονοκρούσου (mp3 + photos)
15.07.2016 | 14:40

Η πρώτη συνέντευξη του Διοικητή Νοσοκομείου Λήμνου Θεόδωρου Μονοκρούσου (mp3 + photos)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Αισιόδοξη και ευοίωνη αναμένεται η πορεία του νοσοκομείου Λήμνου, με βάση τα όσα ανέφερε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Λήμνου Θεόδωρος Μονοκρούσος, αφού όπως μας είπε φαίνεται να εξομαλύνονται αρκετές δυσκολίες στη λειτουργία του.

Ο κ. Μονοκρούσος αναφέρθηκε στη σημαντική προσφορά του προσωπικού του νοσοκομείου όλο το προηγούμενο διάστημα, ανέφερε πως θα έχει ενεργό ρόλο στο συμβούλιο της διοικησης και οι προτάσεις του θα λαμβάνονται σοβαρά υπόψη.

Χώρισε τη λειτουργία του σε δυο μέρη. Το Νοσοκομείο σε σχέση με την κοινωνία της Λήμνου και σε σχέση με την παροχή υπηρεσιών, δηλαδή στην εξωτερική και εσωτερική λειτουργία. Για το λόγο αυτό έχει ήδη έρθει σε επαφή με όλους τους φορείς και συλλόγους όπως το Δήμο Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, την 88 ΣΔΙ αλλά και τη Μητρόπολη, αλλά και με τον Ιατρικό Σύλλογο Λήμνου, τον Ερυθρό Σταυρό του νησιού, το σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών, προσπαθώντας να τους συγκεντρώσει εντός νοσοκομείου ουσιαστικά αλλά και συμβολικά.

Για την εσωτερική λειτουργία ο κ. Μονοκρούσος ανέφερε ότι τα τελευταία 2,5 χρόνια ο νοσοκομείο έχει ταλαιπωρηθεί από Παθολόγο και Αναισθησιολόγο με τις καλύψεις να γίνονται με τους γνωστούς τρόπους, οι οποίοι και θα συνεχιστούν ως την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της προκήρυξης των μόνιμων γιατρών.

Οι ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό αγγίζει το 38% , όμως τα μηνύματα που έρχονται είναι ενθαρρυντικά, αφού από τις προσλήψεις που έχουν ανακοινωθεί ότι θα γίνουν θα καλυφθεί το 1/3 αυτών. Ενθαρρυντικό επίσης είναι το γεγονός ότι για τις θέσεις μόνιμων παθολόγων, Αναισθησιολόγου και Γενικού Ιατρού, έχουν κατατεθεί 5, 15 και 1 φάκελοι αντίστοιχα, από τους οποίους υπάρχουν γιατροί που έχουν δηλώσει τη Λήμνο ως πρώτη επιλογή.

Εντωμεταξύ από τις 17 Ιουνίου με έγγραφο, έχει ζητηθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, εως ότουν πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις να υπάρξουν μεταθέσεις Στρατιωτικών ιατρών στη Λήμνο με ανάλογη θέσπιση κινήτρων, ζητώντας παράλληλα τη μετεγκατάσταση του Σταθμού Επειγόντων Περιστατικών του Στρατού, που σήμερα βρίσκεται στον Πλατύ, στο Νοσοκομείο Λήμνου.

Για τον τεχνικό εξοπλισμό του νοσοκομείου, ο κ. Μονοκρούσος ανέφερε πως θα ξεκινήσει η καταγραφή του προκειμένου να υπάρξει μια πλήρης εικόνα για το ποια είναι λειτουργικά και ποια όχι, με απώτερο σκοπό τον εκσυγχρονισμό μέσα από κρατικά κονδύλια και προγράμματα που θα ανακοινωθούν.

Η έκτακτη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υγείας, ύψους 1.643.000€, θα καλύψει όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του νοσοκομείου ως και το Δεκέμβριο του 2015 και ίσως μερικούς μήνες από το 2016. Προς εξόφληση όμως είναι και οι οφειλές προς τους γιατρούς, αφού συνεχίζεται η αποπληρωμή των υπηρεσιών.

Ο κ. Μονοκρούσος ανέφερε επίσης πως έχει έρθει σε επαφή και με τους γιατρούς και τη Δήμαρχο του Αγίου Ευστρατίου προκειμένου το ιατρείο του νησιού να αποκτήσει τηλεϊατρική. Φυσικά στόχος αποτελεί και η ενδυνάμωση και στελέχωση των Περιφερειακών ιατρείων Λήμνου, ώστε να λειτουργήσουν όπως ακριβώς πρέπει.

Σε ότι αφορά τώρα στο τι το οδήγησε να πάρει μέρος στην διαδικασία για αναπληρωτής Διοικητής, ξεκαθάρισε πως γνώριζε ότι υπάρχουν πια προοπτικές για το νοσοκομείο της Λήμνου. Τόσο οι προκήρυξη μόνιμων ιατρών, όσο και η έκτακτη επιχορήγηση βοηθούν το έργο του.

Σε περίπτωση τώρα που οι πολιτικές αποφάσεις δεν βοηθήσουν την επίτευξη των στόχων του, όπως μας ανέφερε δε θα διστάσει να παραιτηθεί από τη θέση του αναπληρωτή διοικητή, καθώς «δεν του αρμόζει ο ρόλος του απλού διαχειριστή».

Σε ότι αφορά το θέμα της διασύνδεσης με το νοσοκομείου της Λήμνου, ο κ Μονοκρούσος ανέφερε πως το εγχείρημα αυτό, για το νοσοκομείο της Λήμνου και άλλων δυο νησιωτικών νοσοκομείων, έχει χαρακτηριστεί από την κυβέρνηση ως μη λειτουργικό, περιμένοντας και ίδιος την όποια εξέλιξη καθώς το αίτημα της αποσύνδεσης με το Βοστάνειο παραμένει.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel