Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>5 Φεβρουαρίου ξεκινάει η διανομή φαρμάκων από το Κοινωνικό Φαρμακείο της Λήμνου

banner roots

5 Φεβρουαρίου ξεκινάει η διανομή φαρμάκων από το Κοινωνικό Φαρμακείο της Λήμνου
23.01.2013 | 10:47

5 Φεβρουαρίου ξεκινάει η διανομή φαρμάκων από το Κοινωνικό Φαρμακείο της Λήμνου

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών σε συνεργασία με το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, έχουν ξεκινήσει εδώ και περίπου ένα μήνα, τη συλλογή φαρμάκων μέσω της λειτουργίας Κοινωνικού Φαρμακείου στη Λήμνο.

Η προσπάθεια, αφορά τη συλλογή φαρμάκων που όλοι διαθέτουμε στο σπίτι μας χωρίς να μας είναι χρήσιμα, προκειμένου να διατεθούν σε απόρους κατοίκους του νησιού, που τα έχουν ανάγκη, αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα προμηθευτούν.

"Η πρωτοβουλία δεν είναι συγκυριακή", δήλωσε στο σταθμό μας ο κ. Κατσιγιαννόπουλος, ένας από τους δυο γιατρούς του νοσοκομείου Λήμνου, που έχουν την ευθύνη του συντονισμού του εγχειρήματος. "Δεν αφορά μόνο το κομμάτι της κρίσης. Έρχεται να απαντήσει και στο ερώτημα, πώς διαχειριζόμαστε τα ληγμένα φάρμακα που έχουμε όλοι στα σπίτια μας, καθώς και στο θέμα της πολυφαρμακείας", συμπληρώνει ο κ. Κατσιγιαννόπουλος.

Τα φάρμακα συλλέγονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη, στο χώρο του νοσοκομείου Λήμνου, που έχει παραχωρηθεί για χρήση στο παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ενώ το επόμενο διάστημα, ανάλογα με τη διάθεση και τη προσέλευση του κόσμου, υπάρχει η δυνατότητα για επέκταση του ωραρίου.
Η ανταπόκριση του κόσμου είναι εντυπωσιακή και σύμφωνα με το ρεπορτάζ έχουν συγκεντρωθεί μέχρι αυτή τη στιγμή, παραπάνω από 350 σκευάσματα.

Επίσης, η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών, έχει έρθει ήδη σε επαφή με φαρμακευτικές εταιρείες, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα να διαθέσουν επιλεγμένα και συγκεκριμένα φάρμακα στο Κοινωνικό Φαρμακείο της Λήμνου.

Τα ληγμένα φάρμακα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προωθηθούν σε κατάλληλους χώρους εκτός Λήμνου, για να καταστραφούν με ασφάλεια.

"Υπάρχει ακόμα ένα πολύ μεγάλο ποσοστό κόσμου που έχει τη δυνατότητα να φέρει φάρμακα και ελπίζω ότι θα το κάνει το επόμενο διάστημα, προκειμένου αυτή η προσπάθεια να έχει συνέχεια", δήλωσε στο σταθμό μας ο κ. Δώρας ακτινολόγος στο νοσοκομείο της Λήμνου, ο οποίος συμμετέχει εκ μέρους του παράρτηματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel