Όπως γίνετε κατανοητό, πρόκειται για μια σύσκεψη, η οποία αφορά σε μεγάλο βαθμό την Λήμνο, μετά τις εξελίξεις στο χώρο της υγείας του νησιού.
Έτσι λοιπόν και προκειμένου να έχει την δυνατότητα να παρευρίσκεται εκπρόσωπος της Λήμνου, αλλά και των άλλλων νησιωτικών Δήμων στους οποίους έχει προκύψει θέμα συνένωσης ή συγχώνευσης, ο Δήμαρχος Λήμνου Αντώνης Χατζηδιαμαντής έστειλε επιστολή προς τον Δημήτρη Κρεμαστινό, Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων. Στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:
"Όπως γνωρίζετε με τις τελευταίες αποφάσεις για τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων, μεταξύ των οποίων και το Νοσοκομείο της Λήμνου με το Βοστάνειο της Λέσβου, έχει δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων προκειμένου να αποτραπούν δυσμενείς εξελίξεις που θα επιδεινώσουν την ήδη προβληματική κατάσταση τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη νοσοκομειακή περίθαλψη.
Εκτιμούμε ότι σε μία τέτοια συζήτηση θα ήταν απαραίτητο να συμμετάσχουν εκπρόσωποι των νησιωτικών Δήμων ή και των άμεσα εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου να διαμορφωθεί από τα μέλη της επιτροπής η καθαρή εικόνα για το πρόβλημα και τις επιπτώσεις του".
Η επιστολή του Δημάρχου στάλθηκε χθές Δευτέρα 21 Ιανουαρίου και το θετικά εντυπωσιακό της υπόθεσης (εντυπωσιακό σε σχέση με τους συνήθεις ρυθμούς στους οποίους λειτουργεί η Ελληνική Δημόσια Διοίκηση), είναι οτι απάντηση προς τον Δήμαρχο από τον κ. Κρεμαστινό ήρθε αυθημερόν.
Επί της ουσίας ο κ. Κρεμαστινός αναφέρει πως "είναι ευνόητο ότι εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να προσέλθετε στην παραπάνω συνεδρίαση".
Σχόλιο FM 100: Αν και η παρουσία των εκπροσώπων των περιοχών που πλήττονται από το υπό διαμόρφωση σχέδιο στο χώρο της Υγείας, θα έπρεπε να ήταν αυτονόητη και να μην εκμαιεύεται με επιστολές και υπενθυμίσεις, εντούτοις θεωρούμε θετική την παρουσία μας στη σύσκεψη.