Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Φωτιά σε εξέλιξη αυτή την ώρα κοντά στη διασταύρωση του Περιφερειακού
Φωτιά σε εξέλιξη αυτή την ώρα κοντά στη διασταύρωση του Περιφερειακού
20.01.2013 | 14:09

Φωτιά σε εξέλιξη αυτή την ώρα κοντά στη διασταύρωση του Περιφερειακού

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από λίγο, στο ύψωμα πίσω από την παλιά ΔΕΗ κοντά στη διασταύρωση του Περιφερειακού.

Στην περιοχή έχουν φτάσει ήδη 3 οχήματα της πυροσβεστικής με 6 άνδρες.

Νεότερη ενημέρωση σε λίγο

 

14:48: Δεν έχε τεθεί ακόμα υπό έλεγχο η πυρκαγιά, η οποία σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ξεκίνησε από την προσπάθεια αγρότη να κάψει χόρτα. Αυτό που δυσκολεύει τους άνδρες της Πυροσβεστικής, είναι να προσεγγίσουν, αφού στην περοχή δεν υπάρχουν δρόμοι και την ιδια ώρα η φωτιά επεκτείνεται με ταχείς ρυθμούς λόγω της κλίσης του εδάφους.

Όπως φαίνεται πάντως και από τις φωτογραφίες η έκταση της φωτιάς είναι μεγάλη. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 4 μποφώρ, όχι ιδαίτερα μεγάλης έντασης, αλλά ικανής στο να συνδράμει στην εξάπλωση της φωτιάς και να θέτει ακόμα ένα εμπόδιο στους πυροσβέστες.

 

Αναλυτικά σε σχέση με τη χτεσινή πυρκαγιά: Η φωτιά ετέθη τελικά υπό έλεγχο γύρω στις 3 η ώρα το μεσημέρι, ενώ η περιφρούρηση της ολοκληρώθηκε στις 8 η ώρα το βράδυ. Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξεκίνησε από την προσπάθεια δύο ατόμων να ανοίξουν δίοδο προκειμένου να έχουν πρόσβαση  και στη συνέχεια να έχουν την δυνατότητα να δεντροφυτεύσουν, αλλά δυστυχώς η κατάσταση ξέφυγε γρήγορα από τον έλεγχο τους.

Στο ξεκίνημα της φωτιάς, στην περιοχή έπνεαν άνεμοι έντασης 5 μποφώρ, οι οποίοι βοήθησαν να εξαπλωθεί γρήγορα και να κάψει τελικά 20 στρέμματα αστιβιές.

Για την κατάσβεση της, επιχείρησαν συνολικά, 5 οχήματα της Πυροσβεστικής και 11 άνδρες.

 

 


Φωτό: Παναγιώτης Σκαπέτης

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018