Πιο συγκεκριμένα, για τον παιδικό σταθμό της Μύρινας, μέσω του ΕΕΤΑΑ, υποβλήθηκαν γύρω στις 60 αιτήσεις, καλύπτοντας έτσι και τις 30 θέσεις που προβλέπονται δημιουργώντας μάλιστα λίστα επιλαχόντων για 18 παιδιά.
Από το σύνολο των αιτήσεων «έκτος» φαίνεται πως έμειναν 4 αιτήσεις οι οποίες δεν πληρούσαν τα εισοδηματικά κριτήρια.
Για τον παιδικό σταθμό του Μούδρου, υποβλήθηκαν γύρω στις 20 αιτήσεις, οι οποίες κάλυψαν τις 15 θέσεις του προγράμματος δημιουργώντας και εδώ λίστα επιλαχόντων.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο αριθμός αυτός, αφορά μόνο τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν μέσω του προγράμματος «οικογενειακή εναρμόνιση» του ΕΣΠΑ και όχι το σύνολο των παιδιών που θα φιλοξενηθούν τελικά στους δύο δημοτικούς σταθμούς της Λήμνου.
























