Το πλοίο, το οποίο θα ξεκινήσει τα τακτικά του δρομολόγια από τις 15 Ιουνίου για τη θερινή περίοδο, έφτασε σήμερα Λήμνο, εκτελώντας το δεύτερο από τα τρία, έκτακτα δρομολόγια που ανακοίνωσε η Blue Star πριν μερικές ημέρες.
Σημειώνεται ότι το πρώτο, το πραγματοποίησε το «Πάτμος», πλοίο που επίσης είχε προσεγγίσει τη Λήμνο και πέρυσι πάλι σε έκτακτη δρομολόγηση.
Το «Blue Star 1», ξεκίνησε στις 8 το απόγευμα εχθές από Πειραιά και έφτασε Λήμνο στις 10 παρά 10 σήμερα υο πρωί, περνώντας από Χίο και Μυτιλήνη.
Με το πλοίο, ταξίδεψαν περίπου 60 άτομα προς Λήμνο ενώ μετέφερε και 20 ΙΧ. Πραγματοποίησε το ταξίδι σε 13,5 ώρες αγγίζοντας ακόμη και τα 27μίλια, με βάση τις πληροφορίες που «αλιεύσαμε» από το ταξιδιωτικό πρακτορείο «Atzamis Travel».
Το επόμενο έκτακτο δρομολόγιο, είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Κυριακή, με αναχώρηση από Πειραιά στις 8 το απόγευμα.
Τα χαρακτηριστικά του πλοίου είναι:
Ολικό μήκος 145,9μ. - Πλάτος 23,2μ. - Βύθισμα 5,7μ. - Ιπποδύναμη κυρίων μηχανών 42.895 BHP ή 32.000 KW - GRT 17.550 - Ταχύτητα 26 μίλια/ώρα, Δυνατότητα μεταφοράς 2.400 επιβατών και 427 Ι.Χ. αυτοκινήτων ή 60 φορτηγών και 145 Ι.Χ..
https://www.limnosfm100.gr/limnos/item/14037-to-blue-star-1-sto-limani-tis-myrinas-pragmatopoiithike-to-partheniko-tou-taksidi-photos.html#sigProId0d1a92b320