Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Άμεση επέκταση του δρομολογίου Πειραιάς - Μυτιλήνη προς Λήμνο - Καβάλα ζητά η Καλογήρου

banner roots

Άμεση επέκταση του δρομολογίου Πειραιάς - Μυτιλήνη προς Λήμνο - Καβάλα ζητά η Καλογήρου
13.05.2015 | 17:15

Άμεση επέκταση του δρομολογίου Πειραιάς - Μυτιλήνη προς Λήμνο - Καβάλα ζητά η Καλογήρου

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Την έντονη δυσαρέσκειά της για την ακτοπλοϊκή απομόνωση της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, εξέφρασε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που έλαβε χώρα χθες το μεσημέρι. Η Περιφερειάρχης έθεσε το θέμα προ ημερησίας διατάξεως, χαρακτηρίζοντας επιεικώς απαράδεκτο το γεγονός ότι τα δύο νησιά δεν έχουν ακτοπλοϊκή σύνδεση με το Λαύριο για 23 συνεχόμενες μέρες και πρότεινε την άμεση επέκταση του δρομολογίου Πειραιάς Χίος - Μυτιλήνη προς Λήμνο και Καβάλα για να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα από σήμερα και μέχρι την εξεύρεση οριστικής λύσης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για έγκριση της δρομολόγησης του «ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ» και των δρομολογίων για το «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ» και το «ΑΡΙΑΔΝΗ», η Χρ. Καλογήρου υποστήριξε ότι η απόφαση έγκρισης των δρομολογίων από τον Υπουργό Ναυτιλίας πρέπει να υπογραφεί άμεσα, ώστε να καταστεί δυνατή η ενεργοποίηση του συστήματος κρατήσεων και να αποφευχθεί η περαιτέρω ζημιά στον τουρισμό των νησιών από τη μη ύπαρξη διαθέσιμων δρομολογίων για τη θερινή περίοδο.

Παράλληλα, τόνισε ότι τα συγκεκριμένα δρομολόγια έχουν γίνει ομόφωνα δεκτά σε πρόσφατη πολυπληθή σύσκεψη που έγινε στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου παρουσία του βουλευτή, του συνόλου των αιρετών από όλα τα νησιά της Ενότητας, αλλά και των κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων, καθόσον με τα αιτούμενα δρομολόγια εξασφαλίζονται τα ακόλουθα:

-Η κάλυψη όλων των λιμανιών με μεγάλο αριθμό δρομολογίων -πέραν κάθε προσδοκίας - και με πλοία πρώτης κατηγορίας, μεγάλης ταχύτητας και χωρητικότητας.

-Το Βαθύ συνδέεται 5 φορές με τον Πειραιά, το Καρλόβασι 4 φορές, ο Άγιος Κήρυκος 5 φορές, ο Εύδηλος 6 φορές. Οι Φούρνοι 3 φορές με το υπερσύγχρονο «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ», γεγονός που ικανοποιεί με το παραπάνω την κοινωνία του νησιού. 

- Τα νησιά συνδέονται με Μύκονο-Σύρο-Πάρο-Νάξο και κατ' επέκταση και τα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

 -Για πρώτη φορά συνδέονται η Ικαρία και η Σάμος με μεγάλο οχηματαγωγό πλοίο (ΝΗΣΟΣ ΠΑΤΜΟΣ) με την Πάτμο και κατ' επέκταση το Βόρειο Αιγαίο με το Νότιο.    

-Για πρώτη φορά η γραμμή Ικαρία-Σάμος-Χίος-Λέσβος-Λήμνος-Καβάλα εξυπηρετείται με τρία πλοία που είναι ίσως τα καλύτερα ελληνικά ακτοπλοϊκά πλοία (ΑΡΙΑΔΝΗ- BLUE STAR1 ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ).

Εκείνο που άφησαν να εννοηθεί ως απόρροια της σύσκεψης της 3μελούς επιτροπής της Λήμνου, αρμόδιας για τις διαπραγματεύσεις στο ακτοπλοϊκό με τον Υπουργό Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα, είναι ότι το σοβαρό ζήτημα που αφορά στην ομαλοποίηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου με την Ηπειρωτική Ελλάδα, είναι θέμα χρόνου.

Ειδικότερα, μετά την ολοκλήρωση της απολογίας της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου, το νομικό τμήμα του Υπουργείου, θα επεξεργαστεί τις καταθέσεις και πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα θα δώσει στον Θ. Δρίτσα την εισήγησή του. Έτσι, ο Υπουργός θα είναι απόλυτα καλυμμένος, ώστε να προχωρήσει στην έκπτωση της εταιρείας και στην ανάθεση της γραμμής, ή απευθείας στην ανάθεση σε άλλη εταιρεία.

Οι εκπρόσωποι της Λήμνου κατά τη συνάντηση με τον Υπουργό, αλλά και στο ΣΑΣ, ζήτησαν μέχρι τη λύση του προβλήματος, γι' αυτές τις 5 - 10 ημέρες μέχρι τη νέα ανάθεση, να εξυπηρετηθεί η Λήμνος με προέκταση των δρομολογίων των πλοίων της Hellenic και της Blue Star, που εκτελούν δρομολόγιο από Πειραιά προς Μυτιλήνη.

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι το πλοίο που θα αντικαταστήσει το "Ταξιάρχης" της ΝΕΛ είναι το "Express Πήγασος" της Hellenic Seaways.

Πηγή: dimokratis.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel