Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Στην τελική ευθεία για το διεθνές πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων «Λήμνος-Καλλίπολη: Γυναίκες στον Πόλεμο»

banner roots

Στην τελική ευθεία για το διεθνές πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων «Λήμνος-Καλλίπολη: Γυναίκες στον Πόλεμο»
08.04.2015 | 20:16

Στην τελική ευθεία για το διεθνές πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων «Λήμνος-Καλλίπολη: Γυναίκες στον Πόλεμο»

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία των εκδηλώσεων «Λήμνος - Καλλίπολη: Γυναίκες στον Πόλεμο». Πρόκειται για ένα διεθνές πρόγραμμα πολιτιστικών δρώμενων που παρουσιάζονται φέτος για την επέτειο των 100 χρόνων από την εκστρατεία της Καλλίπολης. Μια εκστρατεία που κόστισε εκατοντάδες χιλιάδες ζωές και ανάδειξε ήρωες, στρατιώτες που πέρασαν στην ιστορία για την ανδρεία, το θάρρος και την αυταπάρνησή τους. Αφανείς, ως συνήθως, ηρωίδες σε αυτή την ιστορία οι γυναίκες -κι ας είναι η συμβολή τους στη συμφιλίωση των λαών σε περιόδους πολέμου ανεκτίμητη.

Αυτός, άλλωστε, είναι ο στόχος του Lemnos - Gallipoli Project: Women in War που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείων Εξωτερικών και τη στήριξη της γενικής γραμματείας Αιγαίου της Ελλάδος, αλλά και αντίστοιχων κυβερνητικών οργανισμών από την Αυστραλία, την Κύπρο και την Τουρκία: Μία διεθνής συνεργασία καλλιτεχνών και επιστημόνων που προωθεί τον διαπολιτισμικό διάλογο και φέρνει πιο κοντά τους λαούς όλων των χωρών η πρώτη φορά που οι χώρες αυτές συνεργάζονται τόσο στενά για ένα σύνολο καλλιτεχνικών και πολιτιστικών έργων τέτοιου βεληνεκούς.

Η κορύφωση των εκδηλώσεων είναι η παρουσίαση της όπερας Women in War (Γυναίκες στον Πόλεμο) που γράφηκε ειδικά για το Lemnos - Gallipoli Project.

Τη συνέθεσε ο πρωτοπόρος μουσικός Τάσος Ιωαννίδης σε λιμπρέτο της Ντέμπορα Πάρσονς και θα παρουσιαστεί σε αμφιθέατρα και σύγχρονες αίθουσες μουσικής στη Λήμνο, την Αυστραλία και την Τουρκία σε σκηνοθεσία του Ελληνοαυστραλού Αλκίνοου Τσιλιμιδού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel