Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Οι αποφάσεις του τοπικού συμβουλίου Μύρινας | Επόμενος στόχος η σύσταση Εθελοντικής Ομάδας
Οι αποφάσεις του τοπικού συμβουλίου Μύρινας | Επόμενος στόχος η σύσταση Εθελοντικής Ομάδας
24.02.2015 | 13:30

Οι αποφάσεις του τοπικού συμβουλίου Μύρινας | Επόμενος στόχος η σύσταση Εθελοντικής Ομάδας

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Δελτίο τύπου εξέδωσε η Δημοτική Κοινότητα Μύρινας, μετά και την τελευταία συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου.

Το δελτίο τύπου αναφέρει:

«Οι συνεδριάσεις του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μύρινας συνεχίζονται μια φορά τον μήνα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου και είναι ανοικτές για όποιον δημότη επιθυμεί να τις παρακολουθήσει.

Υπενθυμίζουμε ότι η Δημοτική Κοινότητα είναι ένας νέος θεσμός του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», με ΓΜΩΜΟΔΟΤΙΚΟ-ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΟ χαρακτήρα. Στη πράξη παρέχει ένα δίαυλο επικοινωνίας ανάμεσα στους δημότες και την δημοτική αρχή.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι μέλη του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μύρινας είναι η κα Αδαμαντία Γαφοφαλλίδου Παπούλκα (πρόεδρος) και οι κύριοι Στυλιανός Μαμουζέλος, Γιάννης Ταμβάκης, Βαγιανός Καλλιγερής και Τριαντάφυλλος Αρχοντογιώργης.

Κατά την τελευταία συνεδρίαση η οποία πραγματοποιήθηκε στις 31-1-2015, γνωμοδοτικά αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

Α. Εισήγηση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για τον καθορισμό των θέσεων άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου ως εξής:

1. Στην πλατεία ΥΨΙΠΥΛΗΣ μια (1) θέση, για πώληση καλαμποκιού και κάστανων.
2. Στην οδό «Κουντουριώτη» από το κατάστημα CAVO DEL MARE μέχρι το κατάστημα ΙΣΑΛΟΣ τρεις(3) θέσεις για μικροπωλητές.
3. Στην οδό « Κοιμήσεως Θεοτόκου», πλησίον Σουπερ Μάρκετ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ, μια (1) θέση για γενικό εμπόριο (χαλιά, είδη ένδυσης ,εργαλεία κ.λ.π.).
4. Στη συνοικία ΤΣΑΣ μπροστά από την παιδική χαρά, μια(1) θέση πώλησης προϊόντων πρωτογενούς τομέα.
5. Πλησίον γηπέδου 5Χ5 (παραπλεύρως της γέφυρας, μια(1) θέση πώλησης προϊόντων πρωτογενούς τομέα.
6. Στη συνοικία ΑΝΔΡΩΝΙ μπροστά από την παιδική χαρά, μια(1) θέση πώλησης προϊόντων πρωτογενούς τομέα.

Β. Σχετικά με την επιστολή κατοίκων της συνοικίας ΤΣΑΣ που αφορά στη κυκλοφορία της οδού « Εμμανουήλ Ρακκάκη», το συμβούλιο έχοντας υπόψη την επιστολή , τη σχετική εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λήμνου και τις διατάξεις του άρθρου 83 του Ν.3852/2010 «Πρόγραμμα Καλλικράτης», πρότεινε τα παρακάτω:

1. Το χαρακτηρισμό της οδού «Εμμανουήλ Ρακκάκη» καθώς και κάποιων κάθετων οδών, ως ήπιας κυκλοφορίας . με την τοποθέτηση πινακίδας Π-92 ( αρχη) στην είσοδο από Πλατύ και Π-92 (τέλος) στη συμβολή της με την οδό «Ιπποκράτους». Σύμφωνα με το άρθρο 39 παρ.3. του Κ.Ο.Κ. σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας, οι πεζοί μπορούν να χρησιμοποιούν το οδόστρωμα σε όλο το πλάτος του, το όριο ταχύτητας είναι 20 χλμ. την ώρα και απαγορεύεται η στάθμευση οχημάτων. Ταυτόχρονα θα πρέπει να γίνει αφαίρεση της πινακίδας Π-32 με την οποία καθορίζεται όριο ταχύτητας 30χλμ.
2. Την τοποθέτηση μιας(1) πινακίδας Ρ-2 (υποχρεωτική διακοπή πορείας και μιας(1) πινακίδας Ρ-28 (απαγορεύεται η δεξιά στροφή) επί της οδού «Δελμούζου» στη διασταύρωση με την «Εμμανουήλ Ρακκάκη», επάνω στον ίδιο στύλο.
3. Την τοποθέτηση ανακλαστήρων οδοστρώματος στην αρχή της οδού και πριν τη διασταύρωση με τη «Δελμούζου» σε δυο σειρές με απόσταση 40 εκ. μεταξύ τους,
4. Τη βαφή με κίτρινο χρώμα διαγράμμισης των σκαλοπατιών δυο κατοικιών που προεξέχουν στο δρόμο, ώστε να γίνονται αντιληπτά από τους οδηγούς

Γ. Σχετικά με την αίτηση της κας Βασιλικής Νιαουνάκη, για χορήγηση άδειας εισόδου-εξόδου οχημάτων στο χώρο στάθμευσης επί της ιδιοκτησίας της, το συμβούλιο έχοντας υπόψη την αίτηση της ενδιαφερόμενης, τη σχετική εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λήμνου και τις δ/ξεις του άρθρου 83 του Ν.3852/2010 «Πρόγραμμα Καλλικράτης», προτείνει τη χορήγηση της αιτούμενης άδειας εισόδου-εξόδου οχήματος επί των οδών «Μοσχίδη και Βακχών» και την τοποθέτηση πινακίδας Ρ-40 (απαγορεύεται η στάση και στάθμευση) έμπροσθεν της εισόδου ιδιωτικού χώρου στάθμευσης όπου θα αναγράφεται ο αριθμός της χορηγηθείσας άδειας.

Δ. Σχετικά με την επιστολή του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ),με την οποία ζητείται η τοποθέτηση προστατευτικών μπαρών σε επτά (7) σημεία εντός Μύρινας στα οποία υπάρχουν υποσταθμοί και επειδή παρκάρουν αυτοκίνητα, εμποδίζουν την πρόσβαση των συνεργειών, το συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα και πρότεινε τα παρακάτω:

α) Την τοποθέτηση προστατευτικών μπαρών σχήματος Π εντός οικισμού Μύρινας, στα παρακάτω επτά (7) σημεία:

1. Στην οδό «Γαροφαλλίδη» έναντι οικίας Αντωνίου Παλαιολόγου.
2. Στην οδό «Γαροφαλλίδη» έναντι της οικίας Γεωργίου Καλογιάννη,
3. Στην πλατεία «Ελευθερίου Βενιζέλου» παραπλεύρως κάδων απορριμμάτων.
4. Στην οδό «Κοραή» έναντι πρακτορείου Μάνταλου.
5. Στην περιοχή «Σούμπρα» πλησίον ιατρείου Νικολάου Μαρινάκη.
6. Στην οδό «Πύρρου» έναντι πολυκατοικίας Πατρώνια.
7. Στη συνοικία «Ανδρώνι» έναντι ξενοδοχείου ΑΦΡΟΔΙΤΗ.

β) Να ορισθεί αντίτιμο εκμίσθωσης του χώρου που θα παραχωρηθεί για την τοποθέτηση των προστατευτικών μπαρών.

Ε. Σχετικά με την αίτηση του κου Ν. Κάρλου με την οποία ζητά την απαγόρευση στάθμευσης στην είσοδο της οδού ΨΑΡΩΦ, όπου διατηρεί κατάστημα ανταλλακτικών αυτοκινήτου, το συμβούλιο προτείνει την τοποθέτηση μιας(1) πινακίδας απαγόρευσης στάθμευσης καθώς και διαγράμμιση με βαφή κίτρινου χρώματος, στην είσοδο της οδού ΨΑΡΩΦ.

Ζ. Σχετικά με την αίτηση του κ. Εμμανουήλ Ντάιμα με την οποία ζητά να τοποθετηθούν δυο κώνοι στην είσοδο του σπιτιού του στο δρόμο προς ΝΕΦΕΛΗ για να μη σταθμεύουν αυτοκίνητα, το συμβούλιο γνωμοδότησε αρνητικά ως προς την τοποθέτηση τους.

Η. Σχετικά με την αίτηση της εταιρείας «Καραγκιόζης-Α .Αναγνωστόπουλος & ΣΙΑ Ε.Ε.», για χορήγηση άδειας μουσικής, το συμβούλιο αποφάσισε και ενέκρινε τη χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικής για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της εν λόγω εταιρείας ( «ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ» και «ΛΩΤΟΣ»).

Τέλος υπενθυμίζουμε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα και αφού ξεπεραστούν κάποια προβλήματα που προέκυψαν, θα πραγματοποιηθούν από το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Μύρινας, οι συγκεντρώσεις δημοτών κατά περιοχή, με στόχο την άμεση επικοινωνία με τους δημότες, αλλά και την καταγραφή προβλημάτων και προτάσεων που αφορούν στην περιοχή τους.

Επίσης στόχος μας είναι στο επόμενο διάστημα να συσταθεί η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΥΡΙΝΑΣ, από εθελοντές δημότες» .

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018