Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Άφθονο γέλιο μοίρασαν και φέτος οι «Μτσουν'» στον Κάσπακα (photos)
Άφθονο γέλιο μοίρασαν και φέτος οι «Μτσουν'» στον Κάσπακα (photos)
22.02.2015 | 20:45

Άφθονο γέλιο μοίρασαν και φέτος οι «Μτσουν'» στον Κάσπακα (photos)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Μέσα στον οργασμό των αποκριάτικων εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, σε πολλά χωριά της Λήμνου, δε θα μπορούσαν να λείψουν οι «Μτσουν’» του Κάσπακα.

Η αποκριάτικη εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Κάσπακα και Αγίου Ιωάννη ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι, με πλήθος κόσμου να δίνει το παρών στην αμφιθεατρικά σχεδιασμένη πλατεία του χωριού. Σκετς με πρωταγωνιστές τους νέους του Κάσπακα, σάτιρα σε συνδυασμό με άφθονο γέλιο, παραδοσιακοί χοροί και νόστιμα κεράσματα ήταν όλα όσα συνέθεταν το σκηνικό στο καρναβάλι που αποτελεί θεσμό πια για το χωριό της Λήμνου.

Φυσικά στα ευφάνταστα σκέτς πρωτοστάτησαν με καυστικό τρόπο τα θέματα που απασχόλησαν την κοινή γνώμη το τελευταίο διάστημα. Αμφίπολη, εκλογές, η… κόμη του Χριστόδουλου Ξηρού ήταν μόνο κάποια από τα όσα σατίρισαν οι ηθοποιοί. Βέβαια οι διοργανωτές δεν παρέλειψαν να καυτηριάσουν θέματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Κάσπακα στην καθημερινότητά τους, όπως την έλλειψη ψηφιακού σήματος.

Δυστυχώς ο καιρός ανέτρεψε τα σχέδια, αφού λίγες ώρες μετά την έναρξη της εκδήλωσης η βροχή έκανε την εμφάνισή της. Οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να διακόψουν προσωρινά, παροτρύνοντας τους θεατές να μην αποχωρήσουν, αφού η εκδήλωση θα συνεχιζόταν κανονικά λίγο μετά. Η βροχή όμως δυνάμωσε, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει συνέχεια στην όμορφη εκδήλωση.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το καρναβάλι του Κάσπακα τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Λήμνου, Δημήτρης Μαρινάκης, καθώς και οι Αντιδήμαρχοι, Νίκος Μαρινάκης και Νίκος Μοσχάκης.

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018