Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η πύρινη λαίλαπα άφησε πίσω μόνο στάχτη | Όλη η Λήμνος στο πλευρό της οικογένειας (photos)

banner roots

Η πύρινη λαίλαπα άφησε πίσω μόνο στάχτη | Όλη η Λήμνος στο πλευρό της οικογένειας (photos)
21.02.2015 | 14:15

Η πύρινη λαίλαπα άφησε πίσω μόνο στάχτη | Όλη η Λήμνος στο πλευρό της οικογένειας (photos)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Μουδιασμένο ήταν το σημερινό πρωινό στο νησί της Λήμνου, μετά την χθεσινοβραδινή είδηση για ολοσχερή καταστροφή κατοικίας στη Μύρινα, μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Όπως σας αναφέραμε και εχθές με σχετική ανάρτηση, φωτιά ξέσπασε σε οικία στην έξοδο της Μύρινας προς Πλατύ.

Η καταστροφή του σπιτιού ήταν ολοσχερής και με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά αποδίδεται στην καμινάδα του τζακιού και όπως αναφέρουν στον fm 100, φιλικά πρόσωπα της οικογένειας, η φωτιά πιθανόν ξεκίνησε από την καμινάδα η οποία όμως γρήγορα επεκτάθηκε στην ξύλινη σκεπή του σπιτιού, η κατασκευή της οποίας βοήθησε τη φωτιά να φουντώσει.

Αξίζει να σημειωθεί πως την ώρα που ξέσπασε η φωτιά, δεν βρίσκονταν κανείς στο σπίτι. Η πυροσβεστική ειδοποιήθηκε από περαστικούς και κατέφθασε στο σημείο λίγη ώρα αργότερα, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες για να περιορίσει τις φλόγες.

Η ιδιοκτήτρια της οικίας, ειδοποιήθηκε από φιλικό πρόσωπο της οικογένειας για την δυσάρεστη εξέλιξη και έσπευσε άμεσα στο σημείο. Μάρτυρες μάλιστα αναφέρουν πως το σοκ που υπέστη βλέποντας τις φλόγες να καταπίνουν τους κόπους μιας ζωής ήταν τέτοιο, που λίγα λεπτά αργότερα οδηγήθηκε στο νοσοκομείο με νευρικό κλονισμό.

Στις 11.30 το βράδυ, βέβαια πήρε εξιτήριο έχοντας δίπλα της αγαπημένα πρόσωπα που προσπαθούν να της δώσουν κουράγιο. Η ανήλικη κόρη της οικογένειες, δεν γνωρίζει για τη μεγάλη καταστροφή καθώς δεν υπάρχουν λόγια για να εξηγήσεις το τι ακριβώς έχει συμβεί στο σπίτι της.

Εντωμεταξύ η πυροσβεστική υπηρεσία, καθ όλη τη διαρκείας της νύχτας πραγματοποιούσε περιπολίες στην περιοχή προκειμένου να αποφευχθεί πιθανή αναζωπύρωση η οποία σημειώθηκε τελικά στις 6 το πρωί.

Λίγη ώρα αργότερα, η ιδιοκτήτρια, επισκέφτηκε το σπίτι, για δει αν σώθηκε κάτι, αλλά μάταια. Τα πάντα παραδόθηκαν στις φλόγες, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν. Και η ειρωνεία της υπόθεσης; Τον άλλο μήνα οι ιδιοκτήτες θα κατέθεταν την τελευταία δόση από το δάνειο του σπιτιού.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως άμεση ήταν η αντίδραση των κατοίκων του νησιού, οι οποίοι ετοιμάζουν πρωτοβουλίες προκειμένου να βοηθηθεί η οικογένεια. Τέλος, στη όλη επιχείρηση της κατάσβεσης, συμμετείχαν συνολικά 7 οχήματα της πυροσβεστική με 14 άνδρες.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το