Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Με την «Εκάβη» στη Σικελία ο Φοιτητικός Σύλλογος Λήμνου

banner roots

Με την «Εκάβη» στη Σικελία ο Φοιτητικός Σύλλογος Λήμνου
27.01.2015 | 15:46

Με την «Εκάβη» στη Σικελία ο Φοιτητικός Σύλλογος Λήμνου

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Βαλίτσες για τη Σικελία ετοιμάζει η Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημιακού Τμήματος της Λήμνου.

Για πρώτη φορά, ο Φοιτητικός Σύλλογος «Επιστήμονες Τροφίμων και Διατροφής» θα λάβει μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Νέων με την παράσταση «Εκάβη» του Ευριπίδη.

Φέτος την άνοιξη, για 21η χρονιά, το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις Συρακούσες με συμμετοχές από όλο τον κόσμο. Πρόκειται για ένα Διεθνές Φεστιβάλ Νέων, το οποίο περιλαμβάνει κυριώς σχολικές και λιγότερο φοιτητικές συμμετοχές. Να θυμίσουμε ότι πέρυσι την Ελλάδα εκπροσώπησε με μεγάλη επιτυχία το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου με τη θεατρική παράσταση αρχαίου δράματος «Άλκηστις» του Ευριπίδη, στο κατάμεστο ιστορικό θέατρο του Αγκριτζέντο.

Το Φεστιβάλ διαρκεί σχεδόν ένα μήνα και σε αυτό λαμβάνουν μέρος θεατρικές ομάδες νέων από Ευρώπη, Ρωσία, έως και από την Τανζανία. Κάθε ομάδα δικαιούται 3 διανυκτερεύσεις και 50 λεπτά χρόνου πάνω στη σκηνή για να ανεβάσει την παράστασή της. Τις υπόλοιπες ώρες μπορεί να παρακολουθεί τις άλλες παραστάσεις του Φεστιβάλ ή να κάνει τουρισμό. Να σημειωθεί, δε, ότι η κάθε ομάδα παίζει στη γλώσσα της.

Ο πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου δηλώνει: «Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια αυτή, γιατί παράλληλα ετοιμάζουν και τη θεατρική παράσταση για την 3η Φοιτητική Έκφραση, τη μεγαλύτερη εκδήλωση μας, απ' όλες τις δράσεις μας!».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το