Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στη διεθνή έκθεση «EMITT 2015» της Κωνσταντινούπολης
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στη διεθνή έκθεση «EMITT 2015» της Κωνσταντινούπολης
23.01.2015 | 16:23

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στη διεθνή έκθεση «EMITT 2015» της Κωνσταντινούπολης

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Τη συμμετοχή των νησιών του Βορείου Αιγαίου στη διεθνή τουριστική έκθεση «ΕΜΙΤΤ 2015» που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη, από τις 22 έως τις 25 Ιανουαρίου, οργανώνει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Η έκθεση, που συγκαταλέγεται στις πέντε κορυφαίες τουριστικές εκθέσεις στον κόσμο και φέτος οι συμμετοχές της ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο με περισσότερους από 5.000 εκθέτες από 71 χώρες, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς η τουριστική αγορά της Τουρκίας αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, με διαρκώς αυξανόμενο μερίδιο αγοράς. Σε αυτή συμμετέχουν πολλοί επαγγελματίες του τουρισμού από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, οι οποίοι πραγματοποιούν πλήθος επιχειρηματικών συναντήσεων. 

Όλοι οι επίσημοι επισκέπτες δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τα περίπτερα των ελληνικών συμμετοχών, έμειναν για αρκετή ώρα σε αυτά, συζήτησαν με τους ανθρώπους τους, προμηθεύτηκαν το έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό τους και φωτογραφήθηκαν με τους εκπροσώπους των φορέων και των επιχειρήσεων που συμμετέχουν.

Επικεφαλής της αποστολής, είναι ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Τουρισμού, κ. Νίκος Κατρακάζος, ο οποίος πραγματοποίησε σειρά επαφών, ενισχύοντας την τουριστική προβολή και προώθηση των νησιών. Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας κ. Abdurrahman Arici, το Νομάρχη Κωνσταντινούπολης κ. Vasip Sahin, το Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης κ. Kadir Topbas και τον Αστυνομικό Διευθυντή του νομού Κωνσταντινούπολης κ. Selami Altinok.

Παράλληλα, είχε συνάντηση εργασίας στο νεοσύστατο Γραφείο του ΕΟΤ Κωνσταντινούπολης με τη Διευθύντρια  κ. Μαρία Ραχμανίδου, όπου συζητήθηκε και συμφωνήθηκε μια σειρά προωθητικών ενεργειών, που αφορούν στη διοργάνωση συναντήσεων με μεγάλους tour operators της Τουρκίας, στη διοργάνωση ταξιδιών εξοικείωσης (famtrips) με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, καθώς επίσης και στην προβολή των νησιών στο προωθητικό υλικό του ΕΟΤ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, πραγματοποίησε επίσης μαζί με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λέσβου, κ. Βαγγέλη Μυρσινιά, συνάντηση με εκπροσώπους του  Επιμελητηρίου Κωνσταντινούπολης, με σκοπό την προώθηση του τουρισμού και των τοπικών προϊόντων. Επίσης είχαν συνάντηση εργασίας στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας με τον Πρόξενο  κ. Βίκτορα Μαλιγκούδη, όπου συζητήθηκε η πορεία ήδη δρομολογημένων δράσεων και συμφωνήθηκαν και άλλες συνεργασίες για την προβολή των νησιών. 

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, τόνισε τη σημασία που έχει για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου η αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία και ανέφερε ότι η νέα περιφερειακή αρχή ήδη με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις, στοχεύει ώστε το Βόρειο Αιγαίο να αποτελέσει προνομιακό τουριστικό προορισμό.

emmit perifereia voreiou aigaiou 1

 

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018