Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Σύσκεψη στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για τον εθελοντισμό

banner roots

Σύσκεψη στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για τον εθελοντισμό
16.12.2014 | 17:04

Σύσκεψη στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για τον εθελοντισμό

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου με εκπροσώπους σωματείων, οργανώσεων και φορέων εθελοντισμού, συμμετείχε σήμεραη Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κα Χριστιάνα Καλογήρου.

Στη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων και συζητήθηκαν οι προτάσεις δράσεων του κάθε φορέα για το έτος 2015.

Η Περιφερειάρχης μίλησε για την αξία του εθελοντισμού, επισημαίνοντας ότι αποτελεί την υγιή αντίδραση της κοινωνίας στα φαινόμενα της αδράνειας. Επίσης, είπε ότι στην περίοδο κρίσης που διέρχεται η χώρα, το εθελοντικό κίνημα αποτελεί δύναμη ελπίδας για την επίλυση προβλημάτων στο Βόρειο Αιγαίο. Γι’ αυτό και πρότεινε να δημιουργηθεί ένα Δίκτυο Εθελοντισμού, το οποίο θα λειτουργεί ως δομή στήριξης και στρατηγικός κόμβος συνεργασίας και δράσης με τους πιστοποιημένους φορείς κοινωνικής φροντίδας και πολιτικής προστασίας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής κα Καλλιόπη Πρωτογεράκη Γόμου χαρακτήρισε την προσφορά των εθελοντικών ομάδων ανεκτίμητη, ενώ η Εντεταλμένη Σύμβουλος Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς κα Αγγελική Σαραντινού σημείωσε ότι η πρωτοβουλία για τη συνάντηση δεν προέκυψε λόγω της κρίσης, αλλά της πίστης ότι ο εθελοντισμός είναι δείκτης πολιτισμού μιας κοινωνίας και μέσο βελτίωσης της ποιότητας ζωής. Ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Νίκος Κωστόπουλος τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ένας στρατηγικός σχεδιασμός που θα διευκολύνει τη διεκδίκηση και την υλοποίηση του έργου των εθελοντικών ομάδων.  

pva ethelontismos1

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το