Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Στη Βουλή η διαμαρτυρία του Συλλόγου «Ορίζοντες» για τις ελλείψεις στην Ειδική Αγωγή

banner roots

Στη Βουλή η διαμαρτυρία του Συλλόγου «Ορίζοντες» για τις ελλείψεις στην Ειδική Αγωγή
31.10.2014 | 18:10

Στη Βουλή η διαμαρτυρία του Συλλόγου «Ορίζοντες» για τις ελλείψεις στην Ειδική Αγωγή

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Λήμνος

Ως αναφορά στη Βουλή κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, Ελένη Γερασιμίδου και Γιάννης Γκιόκας, την επιστολή διαμαρτυρίας του Επαρχιακού Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Α.Μ.Ε.Α. Λήμνου, "ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ".

Ο Σύλλογος με την επιστολή ζητά να διοριστεί άμεσα όλο το απαιτούμενο Ειδικό Εκπαιδευτικό, Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, καθώς και Δάσκαλοι Ειδικής Αγωγής για τα Τμήματα Ένταξης, την Παράλληλη στήριξη και τα Ειδικά Σχολεία με σκοπό να λειτουργήσουν όλες οι δομές Ειδικής Αγωγής στο νησί. 

Διαβάστε την επιστολή του Συλλόγου:

Βρισκόμαστε  ενάμιση μήνα από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στα τέλη του Οκτώβρη και η κατάσταση στα Ειδικά σχολεία της Λήμνου και στην Ειδική Αγωγή γενικότερα, όσον αφορά τις ελλείψεις σε Ειδικό Βοηθητικό, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό και Δασκάλους Ειδικής Αγωγής παραμένουν.

Πιο συγκεκριμένα:

Στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και στο Ειδικό Νηπ/γείο Καλλιθέας, όπου φοιτούν πέντε μαθητές από τους οποίους οι δύο με μηδενική δυνατότητα αυτοεξυπηρέτησης και αυτονομίας, δεν έχει διοριστεί ακόμη Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, παρά την προφορική σας διαβεβαίωση ότι έχει δοθεί πίστωση και θα έχει τοποθετηθεί αναπληρωτής/τρια μέχρι τις 13 ή 14 Οκτωβρίου. Η εβδομάδα εκείνη πέρασε, τελειώνει και η επόμενη και δεν έχουμε καμία ειδοποίηση για το θέμα αυτό.

Όσον αφορά το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό, έχει διοριστεί μόνο ένας Φυσικοθεραπευτής για δύο ημέρες την εβδομάδα και κανείς άλλος, ενώ οι ανάγκες των μαθητών μας ειδικά στον τομέα της Λογοθεραπείας, που αποτελεί και μία από τις σημαντικότερες θεραπευτικές παρεμβάσεις που χρειάζονται και δικαιούνται τα παιδιά μας, παραμένουν μέχρι και σήμερα ανεκπλήρωτες.

Όπως γνωρίζετε και η περσινή χρονιά, που είχε μεγαλύτερο μαθητικό δυναμικό και ακόμη πιο αυξημένες ανάγκες πέρασε χωρίς να τοποθετηθεί ούτε ένας αναπληρωτής  Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού, παρά μόνο Ψυχολόγος και Κοινωνική Λειτουργός κατά τα τέλη Μαρτίου, που όμως εξυπηρετούσαν μόνο το Σ.Δ.Ε.Υ. Καλλιθέας(τα 5 σχολεία του δικτύου δηλαδή και όχι τη Σχολική μας Μονάδα), επιφορτίζοντας μάλιστα  την Προϊστάμενη/Δασκάλα του Ειδικού Δημοτικού με επιπλέον ευθύνες και φόρτο εργασίας .

Τη φετινή χρονιά δεν έχει διοριστεί ακόμη Ψυχολόγος και Κοινωνική/ός Λειτουργός για τις Ε.Δ.Ε.Α.Υ. του Σ.Δ.Ε.Υ. Καλλιθέας, ώστε να ξεκινήσει έγκαιρα ο τριμηνιαίος Προγραμματισμός των ΕΔΕΑΥ για την ένταξη και συμπερίληψη των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, κάτι που για άλλη μια φορά αποδεικνύει πόσο πρόχειρα και χωρίς ουσιαστικό σχεδιασμό δημιουργούνται δομές  στην Ειδική Αγωγή.

Στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ρεπανιδίου , με εννέα μαθητές, υπάρχει επίσης ανάγκη από Λογοθεραπευτή.

Όσον αφορά την Παράλληλη στήριξη μαθητών με Ειδικές Εκπαιδευτικές ανάγκες στα Δημοτικά σχολεία και στο Νηπ/γείο Ατσικής δεν έχει γίνει ακόμη καμία πρόσληψη Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής.

Το Τμήμα Ένταξης του Δημοτικού Σχολείου Κοντοπουλίου δεν έχει στελεχωθεί με δάσκαλο Ειδικής Αγωγής. Επίσης δεν προβλέπεται δάσκαλος Ειδικής Αγωγής για τα Δημοτικά Σχολεία Ατσικής και Θάνους ενώ υπάρχει ο απαραίτητος αριθμός μαθητών με διαγνωσμένες από το Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. μαθησιακές δυσκολίες ώστε να λειτουργήσει Τμήμα Ένταξης στα σχολεία αυτά..

Εμείς οι γονείς του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Α.Μ.Ε.Α. Λήμνου, ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, διαμαρτυρόμαστε για όλες τις παραπάνω ελλείψεις και καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά την ανάλγητη πολιτική της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας για την κατάσταση που επικρατεί στην Ειδική Αγωγή και απαιτούμε:

Να διοριστεί άμεσα όλο το απαιτούμενο Ειδικό Εκπαιδευτικό, Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και Δάσκαλοι Ειδικής Αγωγής  για τα Τμήματα Ένταξης την Παράλληλη στήριξη και τα Ειδικά Σχολεία για να λειτουργήσουν όλες οι δομές Ειδικής Αγωγής στο νησί μας.    

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το