Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Στην Εθνική 15 πρώην υπάλληλοι της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου-Λήμνου

banner roots

Στην Εθνική 15 πρώην υπάλληλοι της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου-Λήμνου
17.10.2014 | 17:22

Στην Εθνική 15 πρώην υπάλληλοι της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου-Λήμνου

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Στην Εθνική Τράπεζα έχουν προσληφθεί 15 από τους 21 πρώην υπαλλήλους της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου - Λήμνου που είχαν απολυθεί την άνοιξη του 2012, λίγο μετά την αναστολή λειτουργίας της Τράπεζας με απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη, που δίνει λύση στο εργασιακό αδιέξοδο στο οποίο είχαν βρεθεί οι εργαζόμενοι της Συνεταιριστικής.

Οι 15 εργαζόμενοι έχουν διασπαρθεί σχεδόν σε όλα τα καταστήματα της Τράπεζας στη Λέσβο, ενώ ορισμένοι εργάζονται στο κατάστημα της Λήμνου. Πηγές προσκείμενες στο Σύλλογο Εργαζομένων της Συνεταιριστικής τονίζουν πως θα γίνει προσπάθεια το επόμενο διάστημα να απορροφηθούν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι της Συνεταιριστικής που παραμένουν άνεργοι.

Σύμφωνα με το emprosnet.gr, κατά την άποψη του Συλλόγου, θα ήταν άδικο να μην απορροφηθούν οι πρώην εργαζόμενοι της Συνεταιριστικής από τη στιγμή που δεν απολύθηκε κανένας υπάλληλος από τις εμπορικές τράπεζες που συγχωνεύθηκαν με τις συστημικές τράπεζες (Εθνική, Alpha, Πειραιώς και Eurobank).

Τα κριτήρια για την πρόσληψη των εργαζομένων ήταν η προϋπηρεσία, η εμπειρία, η ηλικία και το μορφωτικό επίπεδο.

Πρέπει να σημειωθεί πως η Εθνική Τράπεζα στα τέλη του προηγούμενου χρόνου είχε προχωρήσει σε πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, το οποίο στέφθηκε από επιτυχία, καθώς αποχώρησε από την υπηρεσία μεγάλος αριθμός υπαλλήλων που του έμεναν λίγα χρόνια για να συμπληρώσει το όριο συνταξιοδότησης.

Στόχος της Εθνικής ήταν να μειώσει το προσωπικό, αφού σύντομα αναμένεται να μειωθεί ο αριθμός των καταστημάτων που λειτουργούν σε όλη τη χώρα.

Πρόκειται για μια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλες τις τράπεζες της χώρας. Σε ένα δεύτερο επίπεδο, στόχος της Εθνικής ήταν να αντικαταστήσει ένα μικρός μέρος των αποχωρησάντων υπαλλήλων με νέους σε ηλικία εργαζομένους, οι οποίοι θα έχουν περισσότερες γνώσεις στη χρήση νέων τεχνολογιών και θα μπορούν να προσαρμοστούν ευκολότερα στα νέα δεδομένα λειτουργίας των τραπεζών που διαμορφώνονται αυτή την περίοδο.

Με την πρόσληψη των συγκεκριμένων υπαλλήλων, η Εθνική εκτός των άλλων δείχνει και κοινωνική ευαισθησία.

Στο πλαίσιο αυτό, προσλήφθηκαν και οι πρώην εργαζόμενοι της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου - Λήμνου, που μεταξύ άλλων έχουν το πλεονέκτημα της μεγάλης εμπειρίας στις τραπεζικές εργασίες.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, σε πρώτη φάση οι προσλήψεις είναι είτε εξάμηνες είτε ετήσιες. Στη συνέχεια αναμένεται να γίνουν αορίστου χρόνου.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel