Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Στρατής Κύτελης: «Θα πιέσουμε για την δημιουργία πύλης εισόδου στη Λήμνο από την Τουρκία» (mp3)

the roots web banners 06

Στρατής Κύτελης: «Θα πιέσουμε για την δημιουργία πύλης εισόδου στη Λήμνο από την Τουρκία» (mp3)
17.10.2014 | 15:04

Στρατής Κύτελης: «Θα πιέσουμε για την δημιουργία πύλης εισόδου στη Λήμνο από την Τουρκία» (mp3)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Την πεποίθηση ότι πολύ σύντομα θα λειτουργήσει στην Λήμνο πύλη εισόδου  από την Τουρκία εξέφρασε φιλοξενούμενος τηλεφωνικά στον Fm 100, oΑντιπεριφρειάρχης Στρατής Κύτελης.

Ο κ. Κύτελης, από εχθές το απόγευμα, βρίσκεται στη Λήμνο προκειμένου αύριο να μεταφερθεί στο νησί του Αγίου Ευστρατίου, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κατά τον εορτασμό της 102ης επετείου της απελευθέρωσης του νησιού.

Σήμερα ο κ. Κύτελης, επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, καταγράφοντας και συζητώντας με τους Διοικητές τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εύρυθμη λειτουργία τους, ενώ πραγματοποίησε επίσκεψη και στις εγκαταστάσεις του ΙΚΑ.

Αμέσως μετά παραβρέθηκε στην συνάντηση που υπήρξε μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ζωίδη με τον Δήμαρχο Λήμνου κ. Μαρινάκη.

Αντικείμενο της συνάντησης αυτής ήταν η προετοιμασία των εορτασμών των 100 χρόνων από την απόβαση των ANZAC’s στην Καλλίπολη.

Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε και το θέμα της δημιουργίας, άμεσα, πύλης εισόδου από την Τουρκία. Στην κατεύθυνση αυτή, θα προγραμματιστεί συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τους αρμοδίους του υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο κ. Κύτελης ερωτηθείς επί του θέματος, ανέφερε πως δεν είναι δύσκολο να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο, τεκμηριώνοντας την θέση του με το παράδειγμα της πύλης εισόδου που δημιουργήθηκε στη Λέσβο στο λιμάνι της Πέτρας, το οποίο έγινε εκ του μηδενός.

Το πιο αισιόδοξο σενάριο αναφέρει πως η πύλη εισόδου στη Λήμνο από Τουρκία θα είναι έτοιμη κατά τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απόβαση των ΑΝΖΑC’sστην Καλλίπολη.

Το πρόγραμμα του Αντιπεριφερειάρχη για σήμερα ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Λήμνου, οπού συναντήθηκε με την Αναπληρώτρια Διοικήτρια Ισμήνη Λύμπέρη.

Τέλος, ο κ. Κύτελης δεν παρέλειψε να σχολιάσει τις δικαστικές διαμάχες που πρόεκυψαν λίγο πριν την ανάληψη των καθηκόντων τόσο της κ. Καλογήρου όσο και του ίδιου, ενώ τοποθετήθηκε και στο θέμα που έχει προκύψει με τον ορισμό αρμοδιοτήτων στον εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Βογιατζή που ανήκουν στον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη της Λήμνου Κώστα Αδαμίδη.

Ακούστε παρακάτω τα όσα δήλωσε ο κ. Κύτελης σήμερα το πρωί στον Fm 100   

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το