Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Καλά Νέα>>9 βραβεία για την Ελλάδα στη Διεθνή Έκθεση καινοτομίας της Taiwan!

banner roots

9 βραβεία για την Ελλάδα στη Διεθνή Έκθεση καινοτομίας της Taiwan!
28.09.2014 | 08:58

9 βραβεία για την Ελλάδα στη Διεθνή Έκθεση καινοτομίας της Taiwan!

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Καλά Νέα

Ένα πλατινένιο, 4 χρυσά και 2 ασημένια μετάλλια, καθώς και 2 τιμητικές διακρίσεις κατέκτησε η ελληνική αποστολή. Στην έκθεση έλαβαν μέρος περισσότεροι από 600 εκθέτες από 22 χώρες και οι ελληνικές εφαρμογές ξεχώρισαν μεταξύ 2.000 εφευρέσεων από όλο τον κόσμο. Πρόκειται για καινοτόμες εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί στην Ελλάδα, κυρίως στους τομείς της ενέργειας και της τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών.



Αναλυτικά οι διακρίσεις:

- Το Ι.Τ.Ε (Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας) για το σύστημα «Διαδραστικός Τοίχος» κέρδισε το Πλατινένιο Βραβείο που αποτελούσε και την ανώτατη διάκριση στην έκθεση, για τα «Διαδραστικά Έγγραφα» το Χρυσό Μετάλλιο, για το «΄Έξυπνο τραπέζι εστιατορίου» το Ασημένιο Μετάλλιο καθώς και το βραβείο της Ταϊλάνδης για την καλύτερη διεθνή εφεύρεση.

- Το Ε.Ι.Ε. (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών) απέσπασε το Χρυσό Μετάλλιο στα «Υλικά για Εφαρμογές Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας» και το Ασημένιο Μετάλλιο στον «Αισθητήρα Για Φωτονικές Εφαρμογές».

- Το Ε.Κ.Ε.Τ.Α. (Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης) το Χρυσό Μετάλλιο για την «Τεχνολογία Παραγωγής Ηλιακού Υδρογόνου».

- Το Κ.Α.Π.Ε (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) απέσπασε το Χρυσό Μετάλλιο για την «Αποδοτική Ηλεκτροπαραγωγή με Γεωθερμία Χαμηλής Θερμοκρασίας», αλλά και τιμητική διάκριση για τις «Γεωθερμικές Αντλίες Θερμότητας Υψηλής Τεχνολογίας».

Info: Η 14η Διεθνής Έκθεση Τεχνολογίας και Εφευρέσεων της Taiwan αποτελεί κορυφαίο γεγονός για τον κόσμο της τεχνολογίας. Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο Γενικός Γραμματέας Δρ. Χρήστος Βασιλάκος και συμμετείχε ο Πρόεδρος του ΕΙΕ Βασίλειος Γρηγορίου.

 

Πηγή: GoodNews.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel