Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Καλά Νέα>>Έλληνες μαθητές κατέκτησαν το ΠΡΩΤΟ βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό της Microsoft

banner roots

Έλληνες μαθητές κατέκτησαν το ΠΡΩΤΟ βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό της Microsoft
19.10.2014 | 15:56

Έλληνες μαθητές κατέκτησαν το ΠΡΩΤΟ βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό της Microsoft

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Καλά Νέα

Η νικήτρια ομάδα με την ονομασία PN Gaming αποτελείται από τους μαθητές των Εκπαιδευτήριων Δούκα, Πάνο Οικονόμου και Γεώργιο Νικηφόρο Αυγουστίδη, καθώς και από τον καθηγητή Πληροφορικής, Βασίλη Οικονόμου. Έλαβε τον τίτλο “Champion of Champions” για το παιχνίδι “Behind the Red” το οποίο είναι βασισμένο στην εξερεύνηση του πλανήτη Άρη.



To Εuropean Kodu Kup είναι ένας σχολικός διαγωνισμός που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη και φέτος φιλοξενήθηκε στις Βρυξέλλες. Απευθύνεται σε νέα παιδιά ηλικίας 6-16 ετών και έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τους μαθητές να γνωρίσουν τη μαγεία του προγραμματισμού και της κωδικοποίησης, σχεδιάζοντας παιχνίδια μέσω μιας διαδραστικής, καινοτόμας και διασκεδαστικής διαδικασίας.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι μαθητές κλήθηκαν να αναπτύξουν τα δικά τους παιχνίδια δουλεύοντας σε ομάδες και μαθαίνοντας πώς να δημιουργούν φανταστικούς κόσμους, μοντέλα και προσομοιώσεις. Στον τελικό προκρίθηκαν οι νικητές της κάθε χώρας (Ελλάδα, Βέλγιο, Εσθονία, Φιλανδία, Λιθουανία, Νορβηγία, Πορτογαλία, και Βρετανία).

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό, European Schoolnet, η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή των ευρωπαϊκών χωρών που πρωτοπορούν στο κομμάτι του κώδικα και του προγραμματισμού στα σχολεία.

 

Πηγή: GoodNews.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το