Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Καλά Νέα>>Τεράστια Αντιγόνη Ντρισμπιώτη! -Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου, στο βάδην

banner roots

Τεράστια Αντιγόνη Ντρισμπιώτη! -Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου, στο βάδην
16.08.2022 | 13:25

Τεράστια Αντιγόνη Ντρισμπιώτη! -Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου, στο βάδην

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Καλά Νέα

Τεράστια επιτυχία στα 35 χλμ. βάδην του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου του Μονάχου για την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο!

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που γεννήθηκε και μένει μόνιμα στην Καρδίτσα, ήταν από την αρχή της κούρσας ανάμεσα στις πρώτες βαδίστριες, ωστόσο στο 24ο χλμ. πέρασε μόνη πρώτη, θέση την οποία διατήρησε με άνεση μέχρι το τέλος και έτσι αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης!
 
Είναι ενδεικτικό ότι η Ντρισμπιώτη άφησε πίσω της τη δεύτερη αθλήτρια κατά 2 λεπτά και 2 δευτερόλεπτα. Τερμάτισε σε χρόνο 2:42:13 και η Ισπανίδα Γκονζάλεθ σε χρόνο 2:44:15.
 
Σε ηλικία 38 ετών και 148 ημερών, η αθλήτρια του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου έγινε η μεγαλύτερη σε ηλικία βαδίστρια που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση.
 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο για το ελληνικό βάδην σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, καθώς το 2004 η Αθανασία Τσουμελέκα είχε στεφθεί χρυσή Ολυμπιονίκης στους Αγώνες της Αθήνας.
 
Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη με τη γαλανόλευκη λίγο πριν από τον τερματισμό / Φωτογραφία: ΕΡΤ
Υπενθυμίζεται ότι η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη είχε τερματίσει στην τέταρτη θέση στον τελικό των 35 χλμ. βάδην στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου στο Όρεγκον, πριν από έναν μήνα.
 
Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, πέρυσι, είχε τερματίσει όγδοη στα 20 χλμ. βάδην.
 
Στη μάχη του μήκους ο Τεντόγλου
Από την πλευρά του, ο Μίλτος Τεντόγλου θα διεκδικήσει και αυτός ένα μετάλλιο στον αποψινό τελικό του άλματος εις μήκος ανδρών.
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το