Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης των Παιδιών

banner roots

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης των Παιδιών
18.11.2019 | 13:20

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης των Παιδιών

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Γράφει η Ελεονώρα Γεώργα

Τα παιδιά είναι το σύμβολο της αιώνιας συνύπαρξης, της αγάπης και του καθήκοντος. Είναι η άποψη του Θεού ότι η ζωή πρέπει να συνεχιστεί, ο κόσμος ξαναρχίζει με τη γέννηση κάθε παιδιού.

Ένα μωρό κάνει την αγάπη πιο δυνατή, τις μέρες πιο σύντομες, τις νύχτες πιο μεγάλες, τις αποταμιεύσεις πιο μικρές και το σπίτι πιο ευτυχισμένο. Παρ’ όλα αυτά είναι σοκαριστικά τα στοιχεία και οι αριθμοί σε σχέση με τα περιστατικά κακοποίησης (σωματικής, σεξουαλικής, λεκτικής) παιδιών από τους γονείς τους ή τρίτους.

Μόνο το έτος 2018 το «Χαμόγελο του παιδιού» δέχτηκε 729 καταγγελίες σοβαρών περιστατικών κακοποίησης παιδιών που αφορούσαν στο σύνολό τους 1.358 παιδιά, με το 39,5% θύτες τους γονείς, 12.487 κλήσεις αφορούσαν εξαφανίσεις, ενώ πάνω από 90.000 παιδιά υποστηρίχθηκαν συνολικά.

Η πραγματικότητα είναι ακόμη πιο ζοφερή, αν αναλογιστεί κανείς ότι πολλά είναι τα περιστατικά που δεν έρχονται στο φως. Είναι δε οδυνηρή, δεδομένων των απροσμέτρητα τραγικών συνεπειών που έχει στη μετέπειτα ζωή των παιδιών, κάθε τέτοια εμπειρία. STOP!!!

Λύστε τη σιωπή, διαβάστε τα σημάδια, αγαπήστε τα παιδιά, αναλάβετε την ευθύνη του μεγαλύτερου δώρου και του σοβαρότερου ρόλου που σας έχει επιφυλάξει η ζωή, του γονιού. Επαγρύπνηση, ευαισθητοποίηση και πάνω απ’ όλα αγάπη… μόνο έτσι μπορούμε να διατηρήσουμε το χαμόγελο στο πρόσωπο των παιδιών μας. Έχε το νου σου στο παιδί…! Υπερασπίσου το παιδί…! Γιατί αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα…!

18 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης των Παιδιών

Ελεονώρα Γεώργα

ΝIKH ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel