Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Καν' το όπως η Ρόδος: 70.000 επισκέπτες θα φτάσουν στο νησί το χειμώνα

banner roots

Καν' το όπως η Ρόδος: 70.000 επισκέπτες θα φτάσουν στο νησί το χειμώνα
07.10.2015 | 16:29

Καν' το όπως η Ρόδος: 70.000 επισκέπτες θα φτάσουν στο νησί το χειμώνα

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Η Ρόδος είναι το ελληνικό νησί που περιμένει περί τις 70.000 τουριστών φέτος το χειμώνα.

Οι τουρίστες θα φτάσουν στο νησί, στο διάστημα από 14 Οκτωβρίου 2015 έως 14 Απριλίου 2016.

«Το στοίχημα του χειμερινού τουρισμού το κερδίζουμε στην πράξη και όχι στα λόγια, μαζί με τους ανθρώπους της αγοράς», δήλωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Για την ενίσχυση του χειμερινού τουρισμού στην Ρόδο και σε άλλα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, που αποτελεί στρατηγικό στόχο της περιφερειακής αρχής από την έναρξη της θητείας της, ο περιφερειάρχης ανέφερε πως «70.000 επισκέπτες σε χειμερινή περίοδο είναι ένας πάρα πολύ μεγάλος αριθμός για το νησί. Αποδεικνύεται στην πράξη ότι οι μεγαλύτεροι στόχοι επιτυγχάνονται με πολλή δουλειά και λιγότερα λόγια. Το στοίχημα του χειμερινού τουρισμού, είναι ένα στοίχημα δεκαετιών, όχι μόνο για τον τόπο μας, αλλά και για την χώρα ολόκληρη».

Οι τουρίστες που αναμένονται στην Ρόδο στο διάστημα Οκτωβρίου 2015 - Απριλίου 2016 έρχονται μέσω ενός καινοτόμου τουριστικού προϊόντος, που συνδυάζει διακοπές σε Τουρκία και Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, το εν λόγω πακέτο απευθύνεται κυρίως σε δυτικοευρωπαίους οι οποίοι θα επισκεφθούν τη Ρόδο δια θαλάσσης μέσω του Μαρμαρίς και της Φετιγιέ της Τουρκίας, όπου θα φθάνουν αεροπορικώς (στο αεροδρόμιο του Ντάλαμα).

Για πρώτη φορά αξιοποιείται έτσι ο θαλάσσιος «δίαυλος επικοινωνίας» με την γειτονική Τουρκία για την εισροή τουριστικών ρευμάτων προς τη Ρόδο κατά την χειμερινή περίοδο, γεγονός το οποίο αποτελεί προφανώς καινοτομία και που δημιουργεί παράλληλα σοβαρές προοπτικές να μετατραπεί η Ρόδος σε ένα προσφιλή τουριστικό προορισμό κατά τους «νεκρούς» μήνες.

Πηγή: Lifo.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel