Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Εμβολιασμός παιδιών και από παιδιάτρους | Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Μητσοτάκη
ikteo limnou
Εμβολιασμός παιδιών και από παιδιάτρους | Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Μητσοτάκη
07.09.2021 | 13:12

Εμβολιασμός παιδιών και από παιδιάτρους | Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Μητσοτάκη

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τον υπουργό Υγείας και παιδιάτρους για τον εμβολιασμό των παιδιών.

Στη σύσκεψη αναμένεται να αποφασιστεί οι παιδίατροι να αναλάβουν ρόλο στον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών.
 
Η κυβέρνηση θέλει να ενθαρρύνει τους γονείς ώστε να αποφασίσουν τον εμβολιασμό των παιδιών τους τώρα, λίγο πριν από το άνοιγμα των σχολείων.
 
Οι λόγοι που συστήνεται το εμβόλιο σε παιδιά και εφήβους
Χθες η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, ανέφερε πως «ανάμεσα στους προβληματισμούς επιλέγω έναν που είναι αρκετά συχνός, μήπως ο εμβολιασμός των παιδιών γίνεται για να προστατευθούν οι ανεμβολίαστοι ενήλικοι», και παρέθεσε τους βασικότερους λόγους:
 
 
Πρώτον για την ατομική τους προστασία και τη σωματική, ιδιαίτερα αυτό αφορά τα παιδιά που έχουν και υποκείμενα νοσήματα, αλλά και την ψυχική.
Δεύτερον, σημαντική είναι η θωράκιση των παιδιών για την επιστροφή τους στο σχολείο και τις εξωσχολικές δραστηριότητες
Τρίτον, μείωση της διασποράς ώστε να προστατευθούν τα ευάλωτα άτομα της κοινότητας
 
Τέλος, η πιθανότητα της μείωσης πιθανοτήτων να αναπτυχθούν νέες μεταλλάξεις.
«Καθοριστικό ρόλο για την ταχεία και ευρεία εμβολιαστική κάλυψη έχουν οι ίδιοι οι γονείς, ο παιδίατρος ή ο οικογενειακός γιατρός και ιδιαίτερα είναι και οι ίδιοι οι έφηβοι που εκφράζουν την επιθυμία για τον εμβολιασμό τους», σημείωσε επίσης η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.
 
Τα στοιχεία των εμβολιασμών για παιδιά και εφήβους
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους:
 
Για την ηλικιακή ομάδα 18-24 το 45,4% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 47%.
Για την ηλικιακή ομάδα 15-17, το 20% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού θα ανέλθει στο 23,1%. Και έχουν μέχρι στιγμή εμβολιαστεί 74.000 παιδιά, έφηβοι.
Για την ηλικιακή ομάδα 12-14, το 9,6% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού αυτό θα ανέλθει στο 11,5%. Έχουν ήδη εμβολιαστεί 36.500 παιδιά.
 
Λιγοξυγκάκης (παν. Οξφόρδης): Θα αυξηθούν τα κρούσματα στα παιδιά
«Όσο περισσότεροι ενήλικοι εμβολιάζονται τόσο η COVID-19 θα γίνεται "παιδική", με την έννοια ότι στο ποσοστό των ασθενών θα υπάρχει όλο και πιο αυξημένη αντιπροσώπευση παιδιών που δεν μπορούν να εμβολιαστούν».
 
Αυτό δηλώνει μέσω του iefimerida.gr o καθηγητής Ανοσολογίας στο Τμήμα Βιοχημείας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Πέτρος Λιγοξυγκάκης, τονίζοντας την ανάγκη για εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς.
 
Σύμφωνα με τον κ. Λιγοξυγκάκη, «μόλις 5 από τα 1.131 εμβολιασμένα παιδιά παρουσίασαν κάποια παρενέργεια και καμία απ’ αυτές δεν συνδέθηκε με το εμβόλιο. Όπως ανακοίνωσε και το αμερικάνικο CDC, τα οφέλη από τον εμβολιασμό ξεπερνούν τους όποιους κινδύνους. Σε αυτούς τους τελευταίους συγκαταλέγονται οι σπάνιες παρενέργειες μυοκαρδίτιδας που παρατηρήθηκαν σε 1.000 από ένα σύνολο 180 εκατομμυρίων Αμερικάνων εμβολιασμένων πολιτών».
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018