Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Οριστικό: Ανοίγουν 1η Ιουνίου Δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία

banner roots

Οριστικό: Ανοίγουν 1η Ιουνίου Δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία
24.05.2020 | 20:39

Οριστικό: Ανοίγουν 1η Ιουνίου Δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Ο κύβος ερρίφθη και μετά από ομόφωνη εισήγηση των λοιμωξιολόγων και των επιστημόνων τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί ανοίγουν ξανά την 1η Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα αναφέρει: Κατόπιν ομόφωνης θετικής εισήγησης της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, ανακοινώνεται ότι θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020:

  • οι εκπαιδευτικές δομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία),
  • οι εκπαιδευτικές μονάδες ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων, καθώς και
  • οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί.

Στην αυριανή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, στις 13:00, θα συμμετάσχει η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος για περαιτέρω εξειδίκευση των λεπτομερειών σχετικά με την επαναλειτουργία των ανωτέρω δομών.

Η προαναγγελία για το άνοιγμα των Δημοτικών σχολείων

Το άνοιγμα των σχολείων είχε προαναγγείλει δύο ώρες πριν, κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας για την εξέλιξη της πανδημίας, ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Η φάση του ανοίγματος εξελίσσεται ομαλά. Οι συστάσεις τηρούνται, έτσι πρέπει να συνεχίσουμε», είπε ο κ. Χαρδαλιάς και ανέφερε ότι η εμπειρία από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια είναι θετική.

Την άποψη ότι μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία εξέφρασε και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού (ΔΥΓ) του ΓΕΑ, υποπτέραρχος, Δημήτρης Χατζηγεωργίου που έκανε σήμερα, Κυριακή, την ενημέρωση. Όπως είπε ο κ. Χατζηγεωργίου, τα δεδομένα είναι καλά και επιτρέπουν το άνοιγμα των Δημοτικών.

«Είναι μικρός ο αριθμός των παιδιών που νοσούν παγκοσμίως και οι επιπτώσεις του ιού σε αυτές τις ηλικίες είναι πολύ μικρές», είπε ο κ. Χατζηγεωργίου, προσθέτοντας ότι ο ρόλος των παιδιών στη μετάδοση είναι χαμηλός. «Αυτά τα συμπεράσματα οδηγούν τη ζυγαριά να κλίνει προς το άνοιγμα», ανέφερε.

Αντιδράσεις εκπαιδευτικών

Η επιστροφή των μαθητών στα θρανία έχει συνοδευτεί και με αντιδράσεις από εκπαιδευτικούς, που αντιδρούν στην εφαρμογή του μέτρου της ζωντανής μετάδοσης μαθημάτων, σε περίπτωση απουσίας μαθητή, ο οποίος δεν δύναται να παρακολουθήσει με φυσική παρουσία την εκπαιδευτική διαδικασία, επειδή ανήκει στις ομάδες αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη από COVID-19.

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ) έχουν καλέσει σε κινητοποίηση τους εκπαιδευτικούς την Τρίτη 26 Μαΐου, στις 19:00 στα Προπύλαια, ζητώντας -μεταξύ άλλων- να αποσυρθεί το «αντιεκπαιδευτικό» -όπως το χαρακτηρίζουν- πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, να καταργηθεί η τροπολογία και να μην εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση για την ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων.

Από αύριο ανοίγουν και τα πανεπιστήμια

Τις πύλες τους θα ανοίξουν τα ΑΕΙ ξανά αύριο, Δευτέρα 25 Μαΐου, προκειμένου να πραγματοποιούνται δια ζώσης εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις και να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα το εξάμηνο.

Ετοιμασίες για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020

Παράλληλα, η προετοιμασία για τη διεξαγωγή των φετινών Πανελλαδικών έχει ξεκινήσει. Ήδη, με σχετική ΚΥΑ, καθορίστηκε ότι κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020 θα είναι προαιρετική η χρήση μάσκας για τους υποψηφίους και υποχρεωτική για τους επιτηρητές, απαραίτητη η απόσταση 1,5 μέτρου και πρόβλεψη για φυσικό αερισμό στις αίθουσες και χωρίς ανεμιστήρες.

Επιπλέον, ορίστηκαν τα εξεταστικά κέντρα και τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να ακολουθήσει η κατανομή των υποψηφίων σε αυτά.

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το