Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Κορωνοϊός: Νέο πειραματικό φάρμακο δίνει ελπίδες | Τι δήλωσε ο Τσιόδρας

banner roots

Φωτογραφία: Shutterstock Φωτογραφία: Shutterstock
03.04.2020 | 19:42

Κορωνοϊός: Νέο πειραματικό φάρμακο δίνει ελπίδες | Τι δήλωσε ο Τσιόδρας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Την ανακάλυψη πειραματικού φαρμάκου ενάντια στον κορωνοϊό από Κινέζους επιστήμονες ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της νόσου στην Ελλάδα, ο λοιμωξιολόγος έκανε ειδική μνεία σε νέο πειραματικό φάρμακο, που φέρνει ελπίδες στην καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Όπως είπε η Ακαδημία επιστημών της Κίνας φαίνεται να σημειώνει πρόοδο ως αναφορά την ανακάλυψη νέου πειραματικού φαρμάκου. Ο Σωτήρης Τσιόδρας χαρακτήρισε το φάρμακο αυτό, πολύ πιο αποτελεσματικό από όλα τα φάρμακα που υπάρχουν διαθέσιμα ως σήμερα, ενάντια στη νόσο Covid-19, που προκαλεί ο κορωνοϊός.

Έκκληση Τσιόδρα για ανακοινώσεις αναφορικά με τον κορωνοϊό

Ο Σωτήρης Τσιόδρας έσπευσε ωστόσο να σημειώσει πως θα πρέπει όλοι μας να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, αναφορικά με όσα ανακοινώνονται για θεραπείες, φάρμακα και εμβόλια ενάντια στον κορωνοϊό.

Η πανδημία και οι πιεστικές συνθήκες για έγκυρη πληροφόρηση επιβάλει αυξημένη επαγρύπνηση από την επιστημονική κοινότητα, είπε ο λοιμωξιολόγος.

Όπως είπε, η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικά καταρτισμένες επιστημονικές ομάδες που συμμετέχουν στις έρευνες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Ωστόσο, κάλεσε συναδέλφους και άλλους επιστήμονες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε δημόσιες ανακοινώσεις για νέες προτάσεις και θεραπείες της νοσου.

Όπως διευκρίνισε, ο Εμμανουήλ Δερμιτζάκης, Καθηγητής Γενετικής Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Δ/ντής Κέντρου Γονιδιώματος Health 2030, και Πρόεδρος στο Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας του έστειλε επιστολή για το θέμα της έγκυρης πληροφόρησης αναφορικά με τον κορωνοϊό.


Πηγή: iefimerida.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel