Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Στην Αθήνα ο Γιλντιρίμ, στην σκιά των δηλώσεων Ερντογάν - Τσαβούσογλου

banner roots

Στην Αθήνα ο Γιλντιρίμ, στην σκιά των δηλώσεων Ερντογάν - Τσαβούσογλου
19.06.2017 | 08:28

Στην Αθήνα ο Γιλντιρίμ, στην σκιά των δηλώσεων Ερντογάν - Τσαβούσογλου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Στην Αθήνα βρίσκεται σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ και θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Το πλαίσιο των συναντήσεων καθορίζεται από τις πρόσφατες δηλώσεις τόσο του Ταγίπ Ερντογάν πως η Ελλάδα κρύβει δέκα τρομοκράτες που έφυγαν από την Τουρκία, όσο και από εκείνες του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου που τόνισε πως η Άγκυρα στηρίζει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Ο τούρκος πρωθυπουργός θα βρεθεί στο Μέγαρο Μαξίμου στις 10.30, ενώ μετά την συνάντηση θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου και ακολούθως θα επισκεφθεί το Προεδρικό Μέγαρο, στη 1 το μεσημέρι.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν επέλεξε να κατηγορήσει την Ελλάδα σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι υποθάλπει τους τρομοκράτες (σ.σ. όπως αποκαλεί όσους κατηγορεί για το αποτυχημένο πραξικόπημα) που έφυγαν από την χώρα του. Μάλιστα, έκανε λόγο για δέκα τρομοκράτες που βρήκαν καταφύγιο σε ελληνικό έδαφος: «Ορισμένοι ακόμα κρύβουν τους τρομοκράτες που έφυγαν από εδώ. Όπως η Ελλάδα και η Γερμανία. Για παράδειγμα, αυτή την στιγμή, υπάρχουν πάνω από δέκα στην Ελλάδα και ξέρετε τι μας λένε; Αυτό είναι θέμα της Δικαιοσύνης, εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε. Τι ανοησίες είναι αυτές;» είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου παράλληλα επισκέπτεται τα Σκόπια, από όπου εξέφρασε την Κυριακή την πλήρη υποστήριξε της Άγκυρας στις προσπάθειες ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ στα Σκόπια, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε στον ομόλογό του ότι «η "Μακεδονία" αξίζει την ένταξη στο ΝΑΤΟ περισσότερο από όλα τα υποψήφια προς ένταξη κράτη», ενώ για το θέμα του ονόματος υποστήριξε ότι είναι ένα «τεχνητό ζήτημα», που «προκαλεί αδικία έναντι της “Μακεδονίας”».

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel