Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Το εκπαιδευτικό τους σύστημα επιχειρούν να φέρουν στην Ελλάδα οι Γερμανοί
facebook seminaria
Το εκπαιδευτικό τους σύστημα επιχειρούν να φέρουν στην Ελλάδα οι Γερμανοί
29.11.2012 | 12:51

Το εκπαιδευτικό τους σύστημα επιχειρούν να φέρουν στην Ελλάδα οι Γερμανοί

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

  Το σύστημα της «διττής εκπαίδευσης» (dual system), σύμφωνα με το οποίο το μεγαλύτερο κομμάτι της επαγγελματικές εκπαίδευσης θα έχει τη μορφή εργασιακής εμπειρίας και θα διεξάγεται υπό τη μορφή εργασίας όχι στα σχολεία αλλά στις επιχειρήσεις επιχειρούν να εισάγουν οι Γερμανοί από το 2014.Το σύστημα αυτό, το οποίο εφαρμόζεται ήδη στα τεχνικά λύκεια και στα αντίστοιχα των ΤΕΙ όχι μόνο της Γερμανίας αλλά και των χωρών - δορυφόρων της, όπως η Αυστρία και η Ολλανδία, παρουσίασαν στο Ευρωκοινοβούλιο στον Έλληνα υπουργό Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλο, ο οποίος εμφανίστηκε αρκετά επιφυλακτικός, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Όπως εξήγησαν, με τη μέθοδο της εργασιακής εμπειρίας, οι εκπαιδευόμενοι θα αμείβονται, έστω με συμβολικούς μισθούς, ενώ ταυτόχρονα θα σπουδάζουν και η ανεργία θα μειώνεται.

Ωστόσο κανείς δεν ανέλυσε το κατά πόσο αυτή η προοπτική θα δεσμεύει με κάποιο τρόπο και τις επιχειρήσεις και θα βοηθά τους σπουδαστές να ενταχθούν στην παραγωγή με κανονικούς μισθούς πλέον μετά το πέρας των σπουδών τους και του διαστήματος της εργασιακής εμπειρίας.

Ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι θα μελετήσει μεν το προτεινόμενο σύστημα, αλλά οπωσδήποτε μετά την εφαρμογή του σχεδίου Αθηνά για τις συγχωνεύσεις σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ και την κατάθεση των νομοσχεδίων για την αναμόρφωση του γενικού και του επαγγελματικού Λυκείου, αφού προηγουμένως εξεταστούν όλες οι παράμετροι.

 

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018