Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανικός τύπος: Υγεία , Φορολογία , Οικονομική ανάπτυξη

the roots web banners 06

Βρετανικός τύπος: Υγεία , Φορολογία , Οικονομική ανάπτυξη
09.07.2024 | 13:14

Βρετανικός τύπος: Υγεία , Φορολογία , Οικονομική ανάπτυξη

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης,

Ο Guardian επισημαίνει αυτό που αποκαλεί την πρώτη σημαντική πολιτική ανακοίνωση του υπουργού Υγείας Γουές Στρίτινγκ. Εκτρέπει δισεκατομμύρια λίρες από τα νοσοκομεία της Αγγλίας προς τους γενικούς γιατρούς, για να βοηθήσει τους ασθενείς να έχουν πρόσβαση σε ιατρική βοήθεια γρηγορότερα.

Λιγότερο από το 10% του προϋπολογισμού του NHS στην Αγγλία δαπανάται επί του παρόντος για την πρωτοβάθμια περίθαλψη - ένα μερίδιο που μειώνεται παρά την υψηλή ζήτηση ρεκόρ στα ιατρεία των παθολόγων.

Η υπουργός Οικονομικών Ρέιτσελ Ριβς επικρίνεται τόσο από τη Mail όσο και από την Daily Express ότι έθεσε τις βάσεις για αυξήσεις φόρων, αφού δήλωσε ότι τα δημόσια οικονομικά βρίσκονται στη χειρότερη κατάσταση από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Mail γράφει ότι οι οικονομικές συνθήκες που κληρονόμησαν οι Συντηρητικοί από την τελευταία κυβέρνηση των Εργατικών το 2010 ήταν πολύ χειρότερες από τη σημερινή κατάσταση της χώρας. Σε κύριο άρθρο της, η εφημερίδα αναφέρει ότι "δεν βρισκόμαστε στην οικονομική ερημιά που θέλει να προσποιείται η κα Ριβς" - και την κατηγορεί ότι χρησιμοποιεί τέτοιες εικόνες για να δικαιολογήσει τις "δύσκολες αποφάσεις" που βρίσκονται μπροστά μας.

Η Telegraph αναφέρει επίσης ότι ένα ινστιτούτο που ιδρύθηκε από τον πρώην πρωθυπουργό σερ Τόνι Μπλερ προέβλεψε ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να συγκεντρώσει επιπλέον 50 δισ. λίρες σε φόρους - εκτός αν βρει νέους ριζοσπαστικούς τρόπους για να αυξήσει την παραγωγικότητα. Η έκθεση επισημαίνει, ότι τα χρήματα θα χρειαστούν για να σταθεροποιηθεί το χρέος, να καλυφθούν οι αυξανόμενες δαπάνες υγείας σε μια γηράσκουσα κοινωνία και να καλυφθεί η μείωση των φορολογικών εσόδων από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, καθώς η χώρα μεταβαίνει σε καθαρή μηδενική κατανάλωση. Ο σερ Τόνι ζητά μεγαλύτερη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για την τόνωση της ανάπτυξης.

Φωτ - Η υπουργός των Οικονομικών Ρέιτσελ Ριβς

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το