Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία : H Λιζ Τρας προτίθεται να περιορίσει τις κοινωνικές παροχές

banner roots

Βρετανία : H Λιζ Τρας προτίθεται να περιορίσει τις κοινωνικές παροχές
30.09.2022 | 14:09

Βρετανία : H Λιζ Τρας προτίθεται να περιορίσει τις κοινωνικές παροχές

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Οι επιπτώσεις του μίνι προϋπολογισμού της περασμένης εβδομάδας και η αναταραχή που προκάλεσε στις χρηματοπιστωτικές αγορές συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν στις εφημερίδες.

"Οι Συντηρητικοί φοβούνται την καταστροφή μετά από τρεις εβδομάδες της κ. Τρας στην πρωθυπουργία", είναι ο κύριος τίτλος της i . Η εφημερίδα αναφέρεται σε δημοσκόπηση της YouGov για λογαριασμό των Times, σύμφωνα με την οποία οι Εργατικοί προηγούνται κατά 33 μονάδες των Συντηρητικών.

Η Metro γράφει ότι αν τα στοιχεία αυτά επαναλαμβάνονταν σε γενικές εκλογές, τότε οι Εργατικοί θα τερμάτιζαν με 498 έδρες, με τους Συντηρητικούς να έχουν 53 - κάτι που θα έδινε στον σερ Κιρ Στάρμερ μια πλειοψηφία 346 εδρών. Στον Guardian, ο ανώτερος βουλευτής των Τόρις σερ Τσαρλς Γουόκερ λέει ότι αν το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης γινόταν πραγματικότητα, το κόμμα του θα "έπαυε να υπάρχει".

"Δεν πρόκειται να κάνω στροφή", είναι το προκλητικό μήνυμα της πρωθυπουργού Λιζ Τρας στη Mail, παρά τον "χείμαρρο των αντιδράσεων", όπως σημειώνει η εφημερίδα, στα οικονομικά σχέδια της κυβέρνησης. Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι η Λιζ Τρας αναγκάστηκε να υπερασπιστεί τον μίνι προϋπολογισμό της περασμένης Παρασκευής κατά τη διάρκεια ενός γύρου συνεντεύξεων σε τοπικά ραδιόφωνα, όπως το BBC Radio Stoke, τις οποίες η εφημερίδα θεωρεί ότι αποδείχτηκαν "προβληματικές" για την πρωθυπουργό.

Σε αυτές τις συνεντεύξεις ο Guardian θεώρησε ότι η πρωθυπουργός θα γινόταν "όλο και καλύτερη" όσο περνούσε η ώρα, αλλά σύμφωνα με την εφημερίδα η Τρας γινόταν "όλο και χειρότερη", δίνοντας τις ίδιες "παράλογες απαντήσεις".

Οι Financial Times αναφέρουν ότι συντηρητικοί βουλευτές - συμπεριλαμβανομένων ορισμένων υποστηρικτών της πρωθυπουργού - "εξέφρασαν απογοήτευση" για την απόδοσή της. Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι δυσκολευόταν να δώσει απαντήσεις και οι συνεντεύξεις "χαρακτηρίζονταν από παρατεταμένες σιωπές".

Η Telegraph γράφει ότι οι κοινωνικές παροχές πρόκειται να μειωθούν σε πραγματικούς όρους στο πλαίσιο των σχεδίων της κυβέρνησης να καθησυχάσει το City ότι οι κρατικές δαπάνες είναι υπό έλεγχο. Η εφημερίδα μας ενημερώνει ότι σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες υπάρχουν εικασίες ότι τα επιδόματα θα μπορούσαν να αυξηθούν με βάση την αύξηση στις μέσες αποδοχές δηλαδή σε ποσοστό γύρω στο 5,4%.

Οι Times επισημαίνουν ότι η μη αύξηση των επιδομάτων σύμφωνα με τον πληθωρισμό θα εξοικονομήσει 5 δισεκατομμύρια λίρες. Η Express εστιάζει στην ανακοίνωση ότι το τριπλό κλείδωμα των συντάξεων θα προστατευθεί, πράγμα που σημαίνει ότι οι συνταξιούχοι θα λάβουν 10.589 λίρες το επόμενο έτος.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το