Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Μαυροβούνιο: Άντρας σε αμόκ βγήκε στους δρόμους πυροβολώντας και σκότωσε 10 άτομα

banner roots

Μαυροβούνιο: Άντρας σε αμόκ βγήκε στους δρόμους πυροβολώντας και σκότωσε 10 άτομα
12.08.2022 | 22:13

Μαυροβούνιο: Άντρας σε αμόκ βγήκε στους δρόμους πυροβολώντας και σκότωσε 10 άτομα

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Η γυναίκα με τα παιδιά του μεταξύ των θυμάτων - Νεκρός ο δράστης από πυρά - Προηγήθηκε ενδοοικογενειακή διένεξη, ενώ είχε διαφορές και με τους γείτονες - Τριήμερο εθνικό πένθος στο Μαυροβούνιο

Η μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία του Μαυροβουνίου σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα (γύρω στις 4 τοπική ώρα) στην περιοχή Τσέτινιε, πίσω από την επίσημη κατοικία του προέδρου της βαλκανικής χώρας.

Εκεί, ένας 34χρονος ονόματι Vučko Borilović, μετά από οικογενειακές διενέξεις, έβγαλε όπλο και σκότωσε τη γυναίκα και τα παιδιά του, ενώ στη συνέχεια τηλεφώνησε στους γείτονές του - με τους οποίους φέρεται να είχε οικονομικές διαφορές - και ξεκίνησε να πυροβολεί αδιακρίτως, σκοτώνοντας άλλα έξι άτομα.

Παράλληλα, τραυματίστηκαν άλλοι έξι από τα πυρά, ενώ ο δράστης είχε όπλο στη διάθεσή του, καθώς ήταν κυνηγός και διέθετε σχετική άδεια. Ο ίδιος εργαζόταν σαν σερβιτόρος.

Πληροφορίες από τα τοπικά μέσα, αναφέρουν πως οι τραυματίες - μεταξύ των οποίων και αστυνομικός, που τραυματίστηκε στο κεφάλι, ωστόσο η ζωή του δεν κινδυνεύει - έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία στην Τσετινιέ και την Ποντγκόριτσα.

 

drastis_oikogeneiaΟ 34χρονος δράστης με την οικογένειά του


Εξαιτίας της συγκεριμένης τραγωδίας, ο πρωθυπουργός της χώρας, Ντρίταν Αμπάζοβιτς έκανε γνωστό πως η κυβέρνηση θα κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος.  

 

mavrovounio_7

«Είμαστε όλοι ακόμα σοκαρισμένοι, δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που έκανε. Άκουσα ότι το χρέος ήταν ο λόγος για αυτή τη φρικτή σφαγή. Δεν είχε καλές σχέσεις με τους γείτονές του, τους σκότωσε, αλλά γιατί την αθώα γυναίκα του και τα παιδιά του»  δήλωσε στην τοπική εφημερίδα Kurir ένας εμφανώς συγκλονισμένος συγγενής του δολοφόνου.

mavrovounio1

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πληροφορίες για τρεις βαριά τραυματίες που διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, όπως και ότι ο δράστης για αρκετή ώρα δεν άφηνε τα ασθενοφόρα να προσεγγίσουν τους τραυματίες. Ο δράστης, μετά το μακελειό και κατά την επέμβαση της αστυνομίας, έπεσε νεκρός από πυρά ενός γείτοινα, σύμφωνα με όσα είπε τοπικός εισαγγελέας

 

mavrovounio6

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τραγωδία στην πρόσφατη ιστορία του Μαυροβουνίου. Στις 3 Ιουνίου 1992, ο Kosta Damjanović σκότωσε 9 ανθρώπους στο χωριό Pušonjski Do.

mavrovounio8
 
mavrovounio9

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel